ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη Παραγωγικών και Επιστημονικών Φορέων του Ν.Μαγνησίας , όπου συζητήθηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών. Το εν λόγω νομοσχέδιο στοχοποιεί τους Ελεύθερους Επαγγελματίες και θέτει οριζόντια φορολογικά μέτρα, που πλήττουν αδιάκριτα και συνεπώς άδικα όσους (και είναι πολλοί) δεν εσοδεύουν τα ποσά για τα οποία καλούνται να φορολογηθούν.

Μετά από συζήτηση μεταξύ των Εκπροσώπων των Φορέων , όλοι συμφωνούν πως το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και περισσότερο δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα φοροδιαφυγής. Τα οριζόντια μέτρα δείχνουν προχειρότητα, τη στιγμή που το φορολογικό θα έπρεπε να είναι προσαρμοσμένο σε κάθε επαγγελματικό κλάδο και τομέα.

Κατόπιν, τέθηκε υπό συζήτηση αν είναι εφικτή η κοινή κάθοδος σε κινητοποιήσεις των Ελεύθερων Επαγγελματιών του Νομού μας. Σε ένα ενιαίο μέτωπο εναντίον του νομοσχεδίου που βρίσκεται σε διαβούλευση. Υπήρξε πρόταση για κοινή δράση των Φορέων σε Κινητοποιήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν την ίδια μέρα από Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς Φορείς στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17 Νοεμβρίου 1973. Πέρασαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 50 χρόνια από την ημέρα που ο λαός και η νεολαία μας ύψωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν ίσες ευκαιρίες στην Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Κοινωνική Συνοχή, την Αλληλεγγύη και την Εκπαίδευση. Τις μνήμες αυτές δεν πρέπει να τις αφήσουμε να ξεθωριάζουν, διότι το μήνυμα τους είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.

Σήμερα στεκόμαστε για μία ακόμα φορά, μπροστά σε μία νέα πρόκληση, αυτή της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς και με όρους ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας. Διεκδικούμε την ευημερία για όλους, κάτι που αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για κοινωνική συνοχή και ασφάλεια. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να προχωρήσουμε με ενότητα, και να συμβάλλουμε με δράσεις και προτάσεις στην οικοδόμηση ενός κοινού καλύτερου μέλλοντος για όλη την κοινωνία.

Τα αγαθά της Δημοκρατίας και τα θεμελιώδη δικαιώματα δεν είναι δεδομένα. Ο καλύτερος κόσμος δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται. Είναι στάση ζωής που οφείλουμε τόσο στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου όσο και στους ίδιους τους εαυτούς μας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.) συντάσσεται με τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και είναι αντίθετη με την οριζόντια φορολόγηση που θα φέρει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία μας.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ.Γιώργος Καββαθάς, «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στοχοποιεί για ακόμα μια φορά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες από τις συνεχόμενες κρίσεις. Σε μια περίοδο που τα δημόσια έσοδα αυξάνονται, ενώ η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώνεται, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας, η Κυβέρνηση εκδήλωσε αιφνιδιαστικά την πρόθεση της να προχωρήσει σε αύξηση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών. Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή στοχοποιούνται για ακόμα μια φορά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι. Είναι παραπλανητικό η όποια φοροδιαφυγή υφίσταται να αποδίδεται αποκλειστικά στους ελεύθερους επαγγελματίες, όταν ζητήματα, όπως το παραεμπόριο, το λαθρεμπόριο και η αδήλωτη επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν, καταδεικνύοντας εκκωφαντικά την αποτυχία του Κράτους για αποτελεσματική αντιμετώπιση τους. Η επιβολή ενός άδικου οριζόντιου “κεφαλικού” φόρου θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης δεν έχει λάβει σοβαρά υπόψη του ούτε τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες από  τη μεσοσταθμική αύξηση του λειτουργικού κόστος των επιχειρήσεων  κατά 40%  από το 2022, εξαιτίας του πληθωρισμού, των αυξημένων τιμών στις πρώτες ύλες, του μεγάλου ενεργειακού κόστους κλπ.»

Συμπερασματικά, το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν είναι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Δυστυχώς, το Κράτος, είτε γιατί δεν μπορεί είτε γιατί δεν θέλει, αντί να εκτελέσει το πραγματικό του έργο, δηλαδή την πάταξη του παρεμπορίου και της παραοικονομίας, μεταφέρει τα βάρη στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που μάχονται για την επιβίωσή τους. Η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να μειωθούν οι προμήθειες των Τραπεζών, δεν παραχωρεί και δεν μειώνει τον ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Αντιθέτως ζητάει συνέχεια περισσότερα από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω της παραοικονομίας. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο πρόβλημα που πρέπει να λύσει το Κράτος για να έχει και τα αντίστοιχα έσοδα.

ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕΜ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) για μια ακόμα φορά, κάνει πράξη τη πρόθεσή της για στήριξη Δομών της περιοχής μας. Ειδικά μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου (2023) , προέκυψαν αρκετά προβλήματα και ανάγκες.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, η ΟΕΒΕΜ σε επικοινωνία που είχε με το Ορφανοτροφείο Βόλου, ενημερώθηκε για την άμεση ανάγκη ενός επαγγελματικού στεγνωτηρίου. Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 έγινε η παράδοση του στεγνωτηρίου στις εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Η ΟΕΒΕΜ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της δεν περιορίζονται στο Συνδικαλιστικό πλαίσιο, αλλά αγκαλιάζουν όλη την κοινωνία, ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τη Μαγνησία, τους Φορείς και τις Δομές της. Η Μαγνησία πλήττεται σημαντικά τους τελευταίους μήνες με φωτιές και πλημμύρες. Όλη η κοινωνία μας βιώνει τις συνέπειες των φαινομένων αυτών και απαιτείται η συνδρομή όλων μας για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα. Προσφορές σαν αυτή, είναι το ελάχιστο και αποτελεί ένδειξη της αμέριστης συμπαράστασης της ΟΕΒΕΜ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της. Η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ ευχαριστεί θερμά τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη που προσφέρουν με Συνδικαλιστικό πνεύμα και αλληλεγγύη με κάθε τρόπο.

Η προσφορά του επαγγελματικού στεγνωτηρίου έγινε από την ΟΕΒΕΜ με τη στήριξη Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Εκπροσώπων, όπως γίνεται και σε άλλες αντίστοιχες δράσεις. Συγκεκριμένα τη συγκεκριμένη δράση στήριξαν ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν.Μαγνησίας, ο Σύλλογος Επιπλοποιών Ξυλουργών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Μαγνησίας, ο Σύλλογος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας, το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Σχολείων Ν.Μαγνησίας και ο κος Ιωάννης Φόβος (Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας).

Παρόντες στην παράδοση εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ήταν η Πρόεδρος  Δωροθέα Καναβιτσά, ο Γεν.Γραμματέας Ιωάννης Φόβος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πελεκούδας, ο Αναπλ.Ταμίας Δημήτρης Τσινίκας, το Μέλος Χρήστος Λελεντζής, η τ.Αναπλ.Γεν.Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ και Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Ν.Μαγνησίας Ευαγγελία Διανελλάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιπλοποιών Ξυλουργών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Μαγνησίας Γιάννης Στρουμπόλιας.  Η παράδοση έγινε παρουσία της κας Τόνιας Γιαννουσά, Γεν.Γραμματέας ΔΣ του Ορφανοτροφείου και της κας Κωνσταντίνας Μαρμαρινού, Κοινωνική Λειτουργός του Ιδρύματος.

Η ΟΕΒΕΜ θα είναι πάντα δίπλα στις Εθελοντικές Οργανώσεις και Δομές που προσφέρουν στον τόπο μας.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΝΑΒΙΤΣΑ ΔΩΡΟΘΕΑ ΦΟΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

  1. ΦΕΚ Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023

Δείτε το ΦΕΚ εδώ ΦΕΚ 5813 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

  1. ΦΕΚ Κάλυψης εξόδων έκτακτου ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία «Daniel»

Δείτε το ΦΕΚ εδώ ΦΕΚ 5753 ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

  1. Απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης όσον αφορά τις Ασφαλιστικές Εισφορές και τις Αναστολές Συμβάσεων Εργασίας.

Παρακαλούμε δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη διάκριση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές και σε εκείνες που δεν έχουν υποστεί αλλά βρίσκονται σε πληττόμενες περιοχές. Οι αναστολές, οι ρυθμίσεις και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων προς στους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι διαφορετικές ανά περίπτωση.

Δείτε την απάντηση εδώ Γ.Γ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 12.10.2023

ΦΕΚ: Διαδικασίες χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες από τις πλυμμήρες του Σεπτεμβρίου 2023

Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023 στη χώρα.    FEK-2023-Tefxos B-05404-downloaded -12_09_2023

Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτης αρωγής, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν αρχής γενομένης από την 4η ως την
11η Σεπτεμβρίου 2023 στη χώρα.  FEK-2023-Tefxos-B-05405-downloaded-12_09_2023

Διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, σε πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν από την 4η ως την 11η Σεπτεμβρίου 2023 στη χώρα. FEK-2023-Tefxos-B-05406-downloaded-12_09_2023

Φοροδιαφυγή Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ή Παράνομη Επιχειρηματικότητα το Πρόβλημα της Οικονομίας;

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (Ο.Ε.Β.Ε.Μ.) σε σύσκεψη που είχε με Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της , διαπιστώνει για μια ακόμα φορά ότι η παράνομη εργασία στην πλειοψηφία των επαγγελμάτων συνεχίζει και μάλιστα με έντονους ρυθμούς. Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει τόσο τους Επαγγελματίες και την ελεύθερη αγορά, όσο και το Κράτος.

Οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που συγκροτούν το 85% των θέσεων εργασίας της Ελληνικής Οικονομίας κατηγορούνται συνεχώς για φοροδιαφυγή και άτυπη εργασία, ενώ οι Μεγάλες και Πολυεθνικές Επιχειρήσεις δεν φοροδιαφεύγουν. Παράλληλα πλήθος ανθρώπων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και έχουν έσοδα χωρίς να έχουν επαγγελματικό χώρο, έναρξη στην εφορία και ό,τι άλλο απαιτεί ο κλάδος που επιθυμούν να λένε ότι ανήκουν. Συνάμα ο μηχανισμός ελέγχου είναι ανύπαρκτος.

Καθημερινά επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι καταγγέλλουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση και φτάνουν σε λουκέτο, αφού δεν έχουν στήριξη από την Πολιτεία, ενώ έχουν περάσει οικονομικές, υγειονομικές και ενεργειακές κρίσεις και παρόλα αυτά δεν σταματούν να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Το «σύστημα» δεν τους εντάσσει σε εργαλεία ρυθμίσεων οφειλών, οι τράπεζες τους αποκλείουν από χρηματοδοτικά εργαλεία με τους όρους που θέτουν και τα κριτήρια σε κάθε μορφή στήριξης τους θέτουν εκτός ένταξης.

Τι συμβαίνει; αναρωτιούνται οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Το Κράτος δεν ενδιαφέρεται να εισπράξει έσοδα; Αντιλαμβάνεται ότι επιχειρήσεις κλείνουν και άνθρωποι μένουν άνεργοι; Ακούμε μέχρι και για αυτοκτονίες. Οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις «στραγγαλίζονται» σταδιακά και στο τέλος κλείνουν.

Ευθύνη έχουμε και εμείς οι ίδιοι οι Πολίτες – Καταναλωτές που επιλέγουμε τη συνεργασία με ΜΗ Επαγγελματίες. Μέσα από διάφορες σελίδες διαδικτυακές, κλειστές και ανοιχτές ομάδες, διαφημίσεις στο χώρο του διαδικτύου, επιλέγουμε για οικονομικούς κυρίως λόγους να συνεργαστούμε με ανθρώπους που δεν έχουν και δεν τηρούν καμία προδιαγραφή επαγγελματισμού. Ενισχύουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη μαύρη εργασία, αποδυναμώνουμε την υγιή οικονομία και συμβάλλουμε στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και την υπονόμευση της τοπικής οικονομίας.

Ζητάμε τη στήριξη της Πολιτείας, τον έλεγχο από τις Αρμόδιες Αρχές, την εφαρμογή όλων των νομοθετικών διατάξεων που διέπουν κάθε επαγγελματικό κλάδο και να συμπεριληφθούν στο Ν.5019/2023 (άρθρο 15) όλα τα Επαγγέλματα, ώστε να είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με διαφανή τρόπο στις διαδικτυακές δημοσιεύσεις το ΑΦΜ του προσώπου – επιχείρησης, η άδεια λειτουργίας ή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ο αριθμός ΓΕΜΗ αν το πρόσωπο ασκεί εμπορική δραστηριότητα.

Ζητάμε από τους Συμπολίτες μας – Καταναλωτές να στηρίζουν και να εμπιστεύονται τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις του τόπου μας!

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ & ΒΙΝΤΕΟΛΗΠΤΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Βρισκόμαστε στην περίοδο αυξημένων κοινωνικών εκδηλώσεων (γάμων, βαπτίσεων κτλ) και διαπιστώνουμε πως η συνεργασία με παραεπαγγελματίες φωτογράφους και βιντεογράφους βρίσκεται στο «κόκκινο». Διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και είναι σε θέση να επιμεληθούν σωστά το υλικό και να βρίσκονται σίγουρα στον τόπο του Μυστηρίου, για να υπάρξει και το αντίστοιχο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι Επαγγελματίες Φωτογράφοι και Βιντεολήπτες έχουν την εμπειρία, την τεχνική, την τέχνη και τη «ματιά» τους. Γνωρίζουν πώς να καλύψουν σωστά όλη τη διαδικασία μιας κοινωνικής εκδήλωσης, να βοηθήσουν τους πρωταγωνιστές και να σεβαστούν τη στιγμή τους. Οι παραεπαγγελματίες δεν μπορούν να εγγυηθούν για τίποτα από όλα αυτά.

Ζητούμε τον έλεγχο από τα αρμόδια όργανα και τη διεύρυνση του νόμου 5019/2023 (Άρθρο 15) που ζητάει αριθμούς ΑΦΜ και ΓΕΜΗ σε όλες τις  επαγγελματικές διαφημίσεις ανεξαρτήτου μορφής.

Οφείλουμε να στηρίζουμε τους νόμιμους επαγγελματίες φωτογράφους και βιντεολήπτες του τόπου μας.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»

Σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν παράνομα περίπου 23.000 κουρεία και κομμωτήρια. Η παράνομη δραστηριότητα πλήττει τόσο τους Επαγγελματίες του κλάδου που λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο, όσο και το Κράτος που χάνει τεράστια ποσά που θα εισέπραττε υπό κανονικές συνθήκες. Δυστυχώς νόμοι και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τον κλάδο μας δεν εφαρμόζονται. Παραθέτουμε βασικά αιτήματα του κλάδου Κουρέων Κομμωτών:

  • Να σταματήσει η ανεξέλεγκτη μεταπώληση των επαγγελματικών προϊόντων ειδών κομμωτηρίου από τα καταστήματα και να εφαρμοστεί επιτέλους επί της ουσίας η Υπουργική Απόφαση 42803/2022 με συνεχόμενους ελέγχους.
  • Να συσταθεί μία μόνιμη Ειδικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Παραοικονομίας, ιδιαίτερα στον Κλάδο των Επαγγελματιών Κομμωτών και Κουρέων σε συνδυασμό με τη δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής, στην οποία θα ανατεθεί η λήψη, ο έλεγχος, η διαχείριση και η εν γένει διεκπεραίωση (επωνύμων ή ανωνύμων) καταγγελιών απλών πολιτών, επαγγελματικών σωματείων ή και ομοσπονδιών.
  • Να προχωρήσουν οι αυτεπάγγελτοι έλεγχοι μαζί με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στους λογαριασμούς που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την παροχή υπηρεσιών για χτενίσματα, κουρέματα, μανικιούρ, πεντικιούρ και όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον κλάδο.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών της Κομμωτικής Τέχνης στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.
  • Οικονομική στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών δίνοντας επιδόματα ειδικού σκοπού σε όλους τους κομμωτές και κουρείς που αναγκάζονται λόγω των μυοσκελετικών προβλημάτων να εγκαταλείψουν πρόωρα το επάγγελμά τους και να υπάρχει η δυνατότητα άδειας με αποζημίωση σε περίπτωση που κλείσει η επιχείρηση λόγω ασθένειας του ιδιοκτήτη.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η εργασία «ζαχαροπλαστών» από το σπίτι και μάλιστα με προβολή σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Την τρέχουσα περίοδο, όπου οι κοινωνικές εκδηλώσεις είναι πάρα πολλές, αλλά και σε όλη τη διάρκεια του έτους, βλέπουμε την προβολή γλυκισμάτων από ανθρώπους που μπορεί να έχουν ταλέντο όσον αφορά την εμφάνιση ενός γλυκού, όμως δεν είναι επαγγελματίες ζαχαροπλάστες.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τα επαγγέλματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν είναι σε θέση να τηρούν τις υγειονομικές απαιτήσεις. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι υλικά χρησιμοποιούν, σε τι χώρους παρασκευάζονται τα «παράνομα» γλυκά. Δεν διαθέτουν καμία άδεια υγειονομικής λειτουργίας και οι χώροι παρασκευής δεν έχουν περάσει από κανέναν υγειονομικό έλεγχο. Ζητάμε να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές.

Οικονομικοί λόγοι πολλές φορές οδηγούν τους καταναλωτές να επιλέγουν τα «παράνομα» γλυκά. Όμως με αυτό τον τρόπο ενισχύουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την φοροδιαφυγή, ενώ τα καταστήματα της γειτονιάς οδηγούνται σε απολύσεις προσωπικού και λουκέτα. Το κυριότερο όμως όλων είναι η Υγεία.

Στηρίξτε το Ζαχαροπλαστείο της Γειτονιάς σας!

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (Σ.Ε.Η.Μ.)

Ο Σ.Ε.Η.Μ. συνεχώς εφιστά την προσοχή στους πολίτες να συνεργάζονται μόνο με Αδειούχους Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάτες. Οι Λαθρεγκαταστάτες που εισέρχονται σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα και παίρνουν την ευθύνη εκτέλεσης ηλεκτρολογικών εργασιών, ενώ δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Κινούνται εις βάρος των επαγγελματιών αδειούχων ηλεκτρολόγων εγκαταστατών και του προσωπικού που απασχολούν, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. «Παίζουν» με το ηλεκτρικό ρεύμα, που σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι.

Οι Επαγγελματίες Ηλεκτρολόγοι Εγκαταστάτες είναι Μέλη του Σ.Ε.Η.Μ. , διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες, έχουν πρόσβαση σε πιστοποιημένα υλικά, καταρτίζονται και ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις του κλάδου και λαμβάνουν γνώση των οδηγιών από τους αρμόδιους φορείς με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Λίστα των Επαγγελματιών Αδειούχων Ηλεκτρολόγων είναι δημοσιευμένη καθημερινά στον τοπικό τύπο. Επισημαίνουμε στους Πολίτες να ζητούν την επίδειξη της Επαγγελματικής Άδειας του Ηλεκτρολόγου Εγκαταστάτη. Αφορά τη ζωή όλων μας. «Με το Φως των Ειδικών».

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Το φαινόμενο εκτέλεσης υδραυλικών εργασιών από μη αδειούχους υδραυλικούς είναι σε έξαρση και στη Μαγνησία. Ο κλάδος των υδραυλικών πλήττεται από την ανεξέλεγκτη, παράνομη δράση μη αδειούχων υδραυλικών. Αυτοί οι άνθρωποι δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα και προσόντα (άδεια, έναρξη στην εφορία κτλ), φοροδιαφεύγουν και εκτελούν υδραυλικές εργασίες.

Ζητάμε ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράνομοι υδραυλικοί δουλεύουν ασταμάτητα, ενώ επαγγελματίες αδειούχοι υδραυλικοί αναζητούν εργασία. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας. Οι παράνομοι υδραυλικοί διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα; Χρησιμοποιούν σωστά υλικά; Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν και τους αγνοούμε; Βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία και την περιουσία μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε τα ελάχιστα προσόντα και τις υποχρεώσεις των αδειούχων υδραυλικών. Όπως είναι η ασφαλιστική κάλυψη των εγκαταστάσεων. Η έκδοση υπεύθυνης δήλωσης καλής εκτέλεσης (Υ.Δ.Κ.Ε.), η έκδοση φορολογικού παραστατικού κτλ. Όλα αυτά απορρέουν από τη νομοθεσία. Οφείλουμε να ζητάμε την επίδειξη της άδειας του υδραυλικού που καλούμε να εκτελέσει εργασίες στο χώρο μας.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΔΕΙΟΥΧΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Κάθε εργασία που εκτελείται σε κλιματιστικά και ψυγεία, οικιακού ή επαγγελματικού τύπου, μπορεί να γίνει μόνο από αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς. Μόνο οι αδειούχοι πιστοποιημένοι ψυκτικοί έχουν πρόσβαση στα νόμιμα πιστοποιημένα ψυκτικά υγρά (φρέον). Κανένας άλλο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Στην περίπτωση που επιλέξουμε να συνεργαστούμε με κάποιον που δεν έχει άδεια και πιστοποίηση, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει δεν θα είναι αξιόπιστα και ποιοτικά. Συνήθως αυτά τα ψυκτικά υγρά είναι νοθευμένα και αποτέλεσμα θα είναι η φθορά ακόμα και η καταστροφή των συσκευών μας αργά ή γρήγορα.

Επίσης, μπαίνουμε σε μια νέα εποχή όπου τα νέα ψυκτικά υγρά θα είναι εύφλεκτα και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάρουμε το ρίσκο της νοθείας, μη γνωρίζοντας τι μπορεί να συμβεί. Ο πελάτης – καταναλωτής όταν επιλέγει να συνεργαστεί με έναν ψυκτικό καλό είναι να ζητάει την επίδειξη της άδειας και της πιστοποίησης του.

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ & ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας  κοινοποιεί τα παρακάτω αιτήματα:

1) Έλεγχος των φροντιστηρίων που δεν έχουν άδεια

2) Καταπολέμηση του μαύρου ιδιαίτερου απ’ όπου κι αν προέρχεται

3) Ισότιμα κριτήρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Προτάσεις

1) Αυστηρότεροι έλεγχοι στα μη αδειοδοτημένα φροντιστήρια από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

2) Εισαγωγή στο voucher  της εκπαίδευσης

3) Εισαγωγή στον  νόμο  5019/23

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ο Σύλλογος  Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας στηρίζει την προσπάθεια της ΟΕΒΕΜ για την πάταξη όλων των παράνομων δραστηριοτήτων που πλήττουν τους ελευθέρους επαγγελματίες.

Μόνιμο πρόβλημα του κλάδου μας είναι η διενέργεια παράνομων ιδιαίτερων μαθημάτων από εκπαιδευτικούς που είτε δεν διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και άδειες, είτε από εκείνους που απασχολούνται στο δημόσιο. Αυτό το κομμάτι αποτελεί πληγή όχι μόνο για τα Αδειοδοτημένα Κ.Ξ.Γ. αλλά και για το ίδιο το κράτος (φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, μαύρη εργασία, παράνομη εργασία δημοσίων υπαλλήλων).

Για αυτό ζητούμε τη δημιουργία οργάνου που θα ελέγχει τα παράνομα μαθήματα. Επίσης ζητούμε τη διεύρυνση του νόμου 5019/2023 (Άρθρο 15) που ζητάει αριθμούς ΑΦΜ και ΓΕΜΗ σε όλες τις  επαγγελματικές διαφημίσεις ανεξαρτήτου μορφής.

Είναι απαράδεκτο το ελληνικό κράτος να ζητάει από εμάς να είμαστε ακέραιοι στις υποχρεώσεις μας , όταν το ίδιο δεν κάνει τίποτα για να μας προφυλάξει από ανθρώπους οι οποίοι προσφέρουν ένα αμφιβόλου αξίας «έργο» κάτω από το δικό μας κόστος.

Περιμένουμε άμεσα συγκεκριμένες ενέργειες προς αυτή την κ

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο οι μαθητές μπαίνουν στη διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων.
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη και οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση με στόχο την εμπέδωση ενός σταθερού πλαισίου αρχών και αξιών, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία πρώτη δοκιμασία που ο άνθρωπος καλείται να διαχειριστεί στην πορεία προς την ενηλικίωση και ευχόμαστε όλα τα παιδιά να πετύχουν. Αν κάποιοι δεν τα καταφέρουν, δεν πρέπει να απογοητευτούν. Υπάρχουν ευκαιρίες στη ζωή. Είναι σημαντικό σε κάθε σταθμό της ζωής σας να έχετε καθαρό μυαλό και πίστη στις δυνατότητές σας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι καθοδηγητες σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη πορεία αλλά και στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά και προσφέρουν τα πάντα!
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις!

ΔΗΛΩΣΗ ΟΕΒΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Σήμερα, Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων και προβλημάτων, με αποκορύφωμα την ακρίβεια. Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αγωνιζόμαστε για τη μείωση της ανεργίας. Οι Μικρομεσαίοι, Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Έμποροι, διατηρούν πάντα άρρηκτους δεσμούς με τους Εργαζόμενους και αγωνίζονται μαζί για τους ίδιους και για το σύνολο της κοινωνίας.
Στεκόμαστε ο ένας δίπλας στον άλλον, με κοινούς αγώνες προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της εποχής και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Η συνοχή και η αλληλοϋποστήριξη Επαγγελματιών και Εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την εξέλιξη όλων μας.
Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για ένα μέλλον με νέες θέσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για ένα καλύτερο μέλλον με οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.
*Στιγμιοτυπα από την κατάθεση στεφάνων σήμερα Δευτέρα 1η Μαΐου 2023

ΜΑΘΗΜΑ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 μάθημα Α’ Βοηθειών με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση βασικής υποστήριξης της Ζωής ΚΑΡΠΑ, χρήση εξωτερικού απινιδωτή και αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν Μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας μας.
Ευχαριστούμε θερμά τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για την άψογη συνεργασία και τα Μέλη μας για την συμμετοχή τους.