ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17 Νοεμβρίου 1973. Πέρασαν 48 χρόνια από τότε που ο λαός και η νεολαία μας ξεσηκώθηκαν και εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα. Οι άνθρωποι αυτοί αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον, για την ατομική και πολιτική Ελευθερία, την Ισότητα, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία. Αυτά τα ιδανικά δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα.

Το Πολυτεχνείο είναι η ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας μας με μηνύματα αναλλοίωτα στο χρόνο. Ο διαρκής αγώνας για την Δημοκρατία και την Ελευθερία είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, βιώνοντας μια πανδημία με άγνωστο τέλος και συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε και να μην απαξιώνουμε σε καμία περίπτωση. Αν τα παρατήσουμε οι ζημιές θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σήμερα εξακολουθούμε να τιμάμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, την δικαίωση του αγώνα τους και την ανεκτίμητη προσφορά τους. Σήμερα πρέπει να αντισταθούμε για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Κοινωνίας και της Οικονομίας.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα τους με ομοψυχία. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, το οφείλουμε στο μέλλον μας! Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας,  Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν.Μαγνησίας, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων Καφετεριών Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού, Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου  στην Περιφέρεια Μαγνησίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

 • Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση όσον αφορά τη διασπορά του Covid-19
 • Την έλλειψη μέτρων στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των τελευταίων μέτρων
 • Την μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους.
 • Την βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου, με αποτέλεσμα την συντριβή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων απασχόλησης
 • Τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων (πώληση εμπορικών προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, μαύρη εργασία κτλ)

ΖΗΤΑΜΕ:

 1. Αναπροσαρμογή των προστίμων
 2. Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές
 3. Η Επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε «Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή»
 4. Μείωση των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία (λόγω της μείωσης του τζίρου)
 5. Παράταση μισθώσεων και απαγόρευση των εξώσεων
 6. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών
 7. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
 8. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση
 9. Μείωση του ΦΠΑ στα επαγγέλματα που θίγονται άμεσα από τα μέτρα
 10. Μείωση φορολογικών συντελεστών
 11. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
 12. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων
 13. Μεταφορά των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, στο οριστικό τέλος της
 14. Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές στο τέλος της πανδημίας
 15. Μετάθεση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του επαγγελματικού βίου
 16. Αναστολή Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων όσο διαρκεί η πανδημία
 17. Επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς
 18. Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 19. Εργαλείο Χρηματοδότησης για αποπληρωμή επιταγών της πανδημίας, οι οποίες έληξαν τέλη Οκτωβρίου 2021
 20. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού
 21. Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους , στο πλαίσιο της ισονομίας.
 22. Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί
 23. Ειδική τιμολόγηση ενέργειας για επιχειρήσεις με μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος (π.χ. ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, βιομηχανία κ.α.)
 24. Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πχ αργυροχρυσοχοΐα – γουναρικά)
 25. Ουσιαστική και σταθερή ενίσχυση του ΕΣΥ σε πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας των Νησιών. Ανάπτυξη και ολοκλήρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) – Οργανική ένταξη των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω φορέων, καλούνε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο στη διάρκεια της Πανδημίας του Covid-19, και να εξετάσει θετικά τα παραπάνω αιτήματα.

Εκ μέρους των

Διοικητικών Συμβουλίων

 1. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Καναβιτσά Δωροθεά

 1. Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Στεφάνου Στέφανος

 1. Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Πρόεδρος Οντόπουλος Απόστολος

 1. Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Νιζάμης Δημήτριος

 1. Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Κλητσινάρης Στέλιος

 1. Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων, Καφετεριών, Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού

Πρόεδρος, Μπακίρης Ευάγγελος

 1. Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Τύμπας Στέφανος

 1. Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πρόεδρος Καλαμπακιώτης Γεώργιος

 1. Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου

Πρόεδρος, Δημητριάδης Χρήστος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 του Προεδρείου της ΟΕΒΕ Μαγνησίας με το Προεδρείο της ΟΕΒΕ Τρικάλων στα Τρίκαλα.  Κατά την επίσκεψη της ΟΕΒΕΜ δόθηκαν συγχαρητήρια για την επανεκλογή του κ.Αγγελάκη και της νέας Διοίκησης, τους ευχηθήκαν καλή επιτυχία στο έργο τους

Οι εκπρόσωποι των ΟΕΒΕ συζήτησαν την κατάσταση των Μικρομεσαίων που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την Πανδημία. Τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι κοινές για τον κόσμο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία και οι φορείς που τους εκπροσωπούν σε μια από κοινού συνεργασία μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων και την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ειδικά για τη Θεσσαλία, η συνέργια και η σύμπραξη των Ομοσπονδιών με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς – θεσμούς, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το σύνολο της αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκαν στόχοι και δράσεις τόνωσης των μικρομεσαίων.

Ανάμεσα στα θέματα διαλόγου ήταν το επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος σε συνέχεια του 1ου που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Βόλο, η δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης και προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων σε Πανθεσσαλικό επίπεδο, η προβολή και αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου κ.ά.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΟΕΒΕ Μαγνησίας παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά, ο Α’ Αντιπρόεδρος Νίκος Πλουμιστός, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Φόβος και ο Γεν. Γραμματέας Θανάσης Μόσχος. Την ΟΕΒΕ Τρικάλων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Αγγελάκης, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Κόκκας και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χύμα.

Θα υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων με τις ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία συνολικά, απαιτούν ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων μέσα σε ένα πνεύμα ομαδικότητας φορέων, θεσμών, επιχειρήσεων και Πολιτείας.

ΑΠΕΡΓΙΑ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ!

Ο Σύνδεσμος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας συμμετέχει σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στην Πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση του κλάδου. Μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων και την επίσημη έκδοση του ΦΕΚ , ο κλάδος των κομμωτών βρίσκεται σε άτυπο “lockdown” και οι επαγγελματίες σε ρόλο «αστυνομικού».

Η υποχρέωση του πελάτη να προσκομίσει rapid ή PCR test και να δείξει στοιχείο ταυτοποίησης κατά την είσοδό του στο κομμωτήριο, φέρει αρνητικές συνέπειες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα αυτών των μέτρων θα είναι η επιλογή συνεργασίας με κομμωτές μη επαγγελματίες κατ’ οίκον ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους, κάτι που θέτει επίσης σε μεγαλύτερο κίνδυνο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα μειώνει τα έσοδα των επαγγελματιών και του κράτους. Άρα θα προκύψει μια νέα συσσώρευση χρεών των επαγγελματιών κομμωτών και ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού της παραοικονομίας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη και η λειτουργικότητα μιας πολύς μικρής επιχείρησης, τη στιγμή που ένας πολύ μικρός επιχειρηματίας πρέπει να εξυπηρετεί και να ελέγχει τους πελάτες. Τα πρόστιμα δεν είναι λύση, αντιθέτως δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση. Για ποιο λόγο να φέρει ευθύνη ο επαγγελματίας για τα πιστοποιητικά, τη στιγμή που η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι πρώτα απ’ όλα ατομική ευθύνη και εν συνεχεία συλλογική. Για ποιο λόγο να πληρώνει πρόστιμο το κατάστημα; Για ποιο λόγο να διαχωρίζονται οι πελάτες; Η εργαλειοποίηση του κλάδου δεν έχει άλλα περιθώρια. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού δεν βρίσκεται μέσα στις επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας επισημαίνει πως εξ αρχής τα μέλη του τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασφαλίζοντας την προστασία των πελατών και σήμερα βρίσκονται άθελά τους σε ρόλο «ελεγκτικού μηχανισμού».  Ο κλάδος πρέπει να εξαιρεθεί από αυτά τα μέτρα και η Πολιτεία να μεριμνήσει για την στήριξη των επαγγελματιών που από την αρχή της πανδημίας ήταν καθ’ όλα υπάκουοι και πρότυπα, κλείνοντας τα μαγαζιά τους και στη συνέχεια αυξάνοντας τα ωράρια εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών και την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Τα αιτήματα του κλάδου των Κουρέων Κομμωτών:

 • Μεταφορά των υπηρεσιών της Κομμωτικής Τέχνης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%
 • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
 • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου μας με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
 • Επίδομα ειδικού σκοπού σε όλους τους κομμωτές-κουρείς ,καθώς λόγω της εφαρμογής των μέτρων που επιβλήθηκαν από το κράτος σχετικά με την τήρηση της απαιτούμενης απόστασης και το σύνολο των παρευρισκόμενων μέσα στο κομμωτήριο /κουρείο, οδηγηθήκαμε σε υπολειτουργία
 • Την μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης
 • Να σταματήσει η μεταπώληση των επαγγελματικών βαφών από τα καταστήματα τροφίμων (super market) και τα φαρμακεία
 • Πώληση των καλλυντικών προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης (βαφές μαλλιών κλπ) μόνο σε επαγγελματίες

🔴Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1. Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας): α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.
2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.
3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας
ΑΡΘΡΟ 9 Παρ. 2
Όπου στην παρούσα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19 ή, εφόσον πρόκειται για αλλοδαπό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπό στοιχεία Δ1α/ Γ.Π.οικ.67369/27.10.2021 (Β’ 5019) κοινή υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει. Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται: α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος, ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της εκάστοτε επιχείρησης, ο εργοδότης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α’ 118) Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα πιστοποιητικά αυτά σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
ΑΡΘΡΟ 9 Παρ. 3
Όπου προβλέπονται στην παρούσα, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης. Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορωνοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εντός τριάντα (30) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από α) δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή β) εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει από την ημερομηνία του επαναληπτικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος, ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της εκάστοτε επιχείρησης, ο εργοδότης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα πιστοποιητικά αυτά σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
ΑΡΘΡΟ 9 Παρ. 4
Στη δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου των ανήλικων, σύμφωνα με την παρ. 3, προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα κατά την επίδειξη της δήλωσης.
Οι προβλέψεις της παρούσας ως προς την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωσης διαγνωστικού ελέγχου ή δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δεν καταλαμβάνουν ανηλίκους έως την συμπλήρωση του τετάρτου έτους της ηλικίας τους.
Σε περίπτωση ελέγχου και μη αντιστοίχισης των αναγραφόμενων στοιχείων του φυσικού προσώπου στο επιδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με το αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας, επιβάλλεται στον πελάτη πρόστιμο 3.000 ευρώ και στην επιχείρηση πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.
___________________________________________________
Για τον έλεγχο του πιστοποιητικού υπάρχει η εφαρμογή Covid Free GR η οποία είναι διαθέσιμη να την κατεβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.
Η «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.
Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.
Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:
Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό
Ισχύς των πιστοποιητικών:
Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά
Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος).
Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες εδώ:

Η Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα κινδυνεύει!

Για μία ακόμα φορά οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να αφανιστούν λόγω και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας Covid-19. Οι Μικρομεσαίοι βρίσκονται και πάλι σε θέση αστυνόμευσης, τη στιγμή που είναι αντιμέτωποι με ήδη υπάρχοντα χρέη, μειώσεις τζίρων, έλλειψη ρευστότητας, ανατιμήσεις και αυξήσεις ρεύματος, πρώτων υλών, μεταφορών, με μέτρα στήριξης που αποδεικνύονται ελλειπή λόγω των καθημερινών εξελίξεων .

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει τηρήσει μέχρι σήμερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έχει τονίσει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας. Όμως, με τα νέα μέτρα προκύπτουν και νέα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κάτι που θα αποδειχθεί εν καιρώ στην πτώση των τζίρων. Το κόστος των test θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τις καταναλωτικές επιλογές των πολιτών.

Ειδικά η εστίαση, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια βιώνουν ήδη απώλειες. Οι κλειστοί χώροι της εστίασης δεν δέχονται ανεμβολίαστους, οι μεικτοί απαιτούν την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού τεστ, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των πελατών, όπως απαιτείται στο λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια. Ειδικά για τα τελευταία αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των κατ’ οίκον επισκέψεων. Κάτι το οποίο είναι απολύτως αντίθετο με την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και μειώνει τα έσοδα του κράτους. Επίσης, η εξαίρεση επιχειρήσεων από τα τελευταία μέτρα προκαλεί διχασμό και διαχωρισμό των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, προς όφελος των μεγάλων, τη στιγμή που για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ δεν απαιτείται πιστοποιητικό σε αντίθεση με το μικρό λιανικό εμπόριο.

Η Πολιτεία από τη στιγμή που θέτει ως στόχο την αύξηση των εμβολιασμών, οφείλει να επικεντρωθεί στον τρόπο που θα καταφέρει να πείσει και όχι στο να εργαλειοποιεί τις επιχειρήσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η επιχειρηματικότητα είναι μια αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάσει και ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος προστασίας της δημόσιας υγείας και επιστροφής στην κανονικότητα.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστική στήριξη πριν καταστραφούν ολοσχερώς και μπουν λουκέτα, τα οποία θα φέρουν συνέπειες και στις θέσεις απασχόλησης. Ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα της αναστολής των επιταγών που έγινε, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να «κοκκινίσουν». Μόνο μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο στήριξης θα καταφέρουν να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο αιτούμαστε τα εξής:

 • Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023
 • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
 • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
 • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 • Επιδότηση όλων των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από 12/3 έως το τέλος του έτους
 • Μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση σε 6% για καφέ και φαγητό
 • Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
 • Μείωση των φορολογικών συντελεστών
 • Μείωση του τέλους επιτηδεύματος
 • Μετάθεση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του επαγγελματικού βίου

Από την πλευρά μας επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως ακολουθούμε πιστά τα εκάστοτε μέτρα, έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντέξουμε τα διαδοχικά lockdown και να επιβιώσουμε. Καλούμε την Πολιτεία να εξετάσει εκ νέου τις τελευταίες αποφάσεις της, να αφουγκραστεί τα αιτήματά μας, να συνομιλήσει με τα όργανα εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να μας στηρίξει έως ότου χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας.

Ημερίδα: «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες»

Πραγματοποιήθηκε Με πλήρη επιτυχία τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες» στην αίθουσα του Domotel Xenia Volou.  Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της για τις τρέχουσες εξελίξεις της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας και διεξήχθη με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

Το αρχικό καλωσόρισμα έγινε από την Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά , η οποία επισήμανε την υφιστάμενη κατάσταση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις ανάγκες τους. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και οι παρόντες Βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η πρώτη τοποθέτηση έγινε από τον κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, ο οποίος επισήμανε πως «Ζητούμενο είναι η αύξηση του μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η αύξηση της παραγωγής και η διείσδυση στο εξωτερικό».  Επίσης, ανέφερε πως προωθείται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο κινητροδότησης για την αύξηση του μεγέθους και της εξωστρέφειας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η δεύτερη τοποθέτηση έγινε από τον κ.Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Γεν. Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Τονίστηκε η αξία της γαλάζιας οικονομίας και των λιμένων της Μαγνησίας. «Ο ρόλος ενός λιμανιού είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη μιας περιοχής και το λιμάνι του Βόλου συμπεριλαμβάνεται στα 10 λιμάνια για τα οποία έχει ξεκινήσει διαδικασία αξιοποίησης από την Πολιτεία».

Η τρίτη τοποθέτηση έγινε από τον κ.Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος έθεσε ως 1ο άξονα τα προβλήματα βιωσιμότητας και 2ο τις προκλήσεις του ταχύτατου ψηφιακού μετασχηματισμού, της εντατικοποίησης του ανταγωνισμού σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον και κυρίως την περιορισμένη πρόσβαση των ΜμΕ σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, ανακοίνωσε: «Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ έχει ξεκινήσει μια συνεργασία σε επίπεδο διερεύνησης αναγκών και δυνατοτήτων με την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να δημιουργηθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων».

Ο Δρ Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσίασε μια σειρά στοιχείων και διαγραμμάτων με χαρακτηριστικά των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημαντικοί δείκτες που κάνουν κατανοητή την πορεία των ΜμΕ σε θέματα απασχόλησης, προστιθέμενης αξίας, εξαγωγών από το 2008 έως σήμερα, παράλληλα με μια πρόταση «συνταγή» επιβίωσης και ανάπτυξης. Τόνισε: «Είναι ανάγκη η αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως Ταμείο επιχειρηματικότητας ΙΙ και Ταμεία Εγγυοδοσίας, με ποσό ρευστότητας ύψους 1,5 δις».

Τελευταία τοποθέτηση έγινε από την κα Ιωάννα Κιντά, Πρόεδρο ΑΕΔΕΠ, Πρόεδρο & Δ/Σ Διοίκησης και Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, Επιχειρηματίας – Οικονομολόγος, η οποία παρουσίασε όλες τις επενδυτικές δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προγραμμάτων, αιτήσεων υποβολής και εγκρίσεων στη Θεσσαλία και ειδικά στη Μαγνησία. Σημείωσε: «Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ 2 και τρεις ακόμα δράσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων».

Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων και Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ, στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Ως τελικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως ευθύνη της Πολιτείας είναι η διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου για τις Μικρές επιχειρήσεις με σκοπό την εξομάλυνση του χρηματοδοτικού πεδίου. Από την άλλη πλευρά, οι Μικρές επιχειρήσεις για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν έχουν την ευθύνη να μεγαλώσουν οι ίδιες, να κάνουν συμπράξεις και συνέργιες, με βασική προϋπόθεση την ενίσχυση της διατοπικότητας και της εξωστρέφειας. Το σχέδιο πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένο, παρά να έχει οριζόντιο χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. : Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Ζέττας Μακρή, Εκπρόσωπος του Βουλευτή Αθανάσιου Λιούπη, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Απασχόλησης – Εμπορίου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και Γεν. Γραμματέας Βασίλειος Ζαχείλας, Επρόσωπος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Γεωργία Φράγκου, Εκπρόσωπος της ΑΕΔΕΠ Απόστολος Παπαδούλης, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Μαγνησίας & Β.Σποράδων Κωνσταντίνος Τσουράπας, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Λάρισας Δημήτρης Παληογιάννης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος και Εκπρόσωποι, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Τσέλιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης και Αντιπρόεδρος Βασίλης Καραουλάνης, Διευθυντής Καταστήματος Βόλου Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Γεώργιος Νικολέρης και Εκπρόσωποι Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank και Εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ.

Θερμές ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για τη στήριξη που παρέχει πάντα στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας.

Να σημειωθεί πως μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που παρακολούθησε διαδικτυακά την ημερίδα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ημερίδα: «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της για τις εξελίξεις σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο την επόμενη δεκαετία, ξεκινάει μια σειρά δράσεων. Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos στις  18:30 (ώρα προσέλευσης 18:00).

Καλεσμένοι στην εκδήλωση και θα τοποθετηθούν επί του θέματος είναι ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, η Πρόεδρος ΑΕΔΕΠ, Πρόεδρος & Δ/Σ Διοίκησης και Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, Επιχειρηματίας – Οικονομολόγος Ιωάννα Κιντά.  Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί χρόνος για συζήτηση.

Την εκδήλωση στηρίζουν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τρόποι παρακολούθησης: 

 1. Δια ζώσης παρακολούθηση με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου.
 2. Εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://youtu.be/pz17_swMFnA

Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπονται στην αίθουσα λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων, παρακαλούμε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα διά ζώσης να ενημερώσουν τη Γραμματεία της ΟΕΒΕΜ τηλεφωνικά στο 24210 32780 ή με email στο oebemg@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

ΦΕΚ 4577 03.10.2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς  του Κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00

ΦΕΚ 4577 ΑΠΟ 04.10.2021 ΕΩΣ 11.10.2021

ΦΕΚ 4441 25.09.2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς  του Κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00

ΦΕΚ 4441 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ 27.09.2021 ΕΩΣ 04.10.2021