ΦΕΚ Β’ 2660 – 18.06.2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς  του Κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 έως και τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 6:00

ΦΕΚ 2660 19.06.2021 – 28.06.2021

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020, συνάντηση της Ένωσης Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης, Υπόδησης και Οικιακής Χρήσης, Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός» με το Δήμο Βόλου για το φλέγον ζήτημα της αναστολής λειτουργίας τους. Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά. ΟΕΒΕΜ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΜΒ ΜΕ ΟΕΒΕΜ & ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΜΒ ΜΕ ΟΕΒΕΜ &

ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 συνάντηση της ΟΕΒΕΜ και του Συνδέσμου Υδραυλικών Μαγνησίας με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ.Γιώργο Τόρη, στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Παρόντες εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ήταν ο Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, η Γεν. Γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, το μέλος Γεώργιος Γκάλιος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης. Από τη Διοίκηση του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου & Περιχώρων, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Απόστολος Τσούπρος, ο Γεν. Γραμματέας Μάνθος Κοντάκης, Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Σαμπάνογλου και το μέλος Αθανάσιος Σκούρας.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΜ με το Σύνδεσμο Υδραυλικών λίγες ημέρες πριν. Ο κλάδος των Υδραυλικών αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα εκτέλεσης υδραυλικών και θερμικών εργασιών από μη αδειούχους πιστοποιημένους υδραυλικούς. Συνεπώς εκτελούνται εργασίες χωρίς ασφάλεια και ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Αυτή η κατάσταση φυσικά, αντιπαρατίθεται με την ισχύουσα νομοθεσία και οι εργασίες μη αδειούχων πιστοποιημένων υδραυλικών δεν φέρουν καμία εγγύηση. Βάσει νόμου μετά την ολοκλήρωση μιας υδραυλικής – θερμικής εργασίας, είναι υποχρεωτική η έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον Αδειούχο Πιστοποιημένο Υδραυλικό.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ.Τόρης Γιώργος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του κλάδου των Υδραυλικών και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η εκτέλεση υδραυλικών και θερμικών έργων από μη αδειούχους υδραυλικούς. Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ θα κινηθούν με κάθε νομιμότητα και θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου και των Μελών του.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργο Τόρη, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα συνάντησης από κοινού με το Σύνδεσμο των Θερμικών Υδραυλικών Βόλου. Επίσης, επισημαίνει: «Είναι συχνό το φαινόμενο εκτέλεσης εργασιών στους τεχνικούς κλάδους από μη Αδειούχους Πιστοποιημένους Επαγγελματίες. Η συνεργασία όμως με μη αδειούχους εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια μας. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να ζητούν την επαγγελματική άδεια των Υδραυλικών, των Ηλεκτρολόγων, των Ψυκτικών. Τα Σωματεία στο Νομό μας αναρτούν καθημερινά λίστες με τα μέλη τους στον Τοπικό Τύπο. Παρακολουθήστε και μείνετε ασφαλείς. Μην επιτρέπεται στην κρίση που διανύουμε να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Η ΟΕΒΕΜ είναι πάντα δίπλα στα Σωματεία Μέλη της και στους Επιχειρηματίες του Νόμου, και θα εργάζεται πάντα για το καλό όλης της κοινωνίας».

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) παρακολουθώντας την επικαιρότητα και συζητώντας καθημερινά με Επιχειρηματίες και Πολίτες της κοινωνίας μας, επισημαίνει και απαιτεί την Προστασία της Πρώτης κατοικίας! Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις πρέπει να ανασταλούν και ο νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να παραταθεί μέχρι 31/12/2020.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν το πρώτο και εκ των βασικότερων θεμάτων, που τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Παρασκευής με τους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα. «Προστασία πρώτης κατοικίας. Δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις, προκειμένου να λάβουν κεφάλαια και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας χρησιμοποίησαν την πρώτη τους κατοικία ως υποθήκη, θα πρέπει να υπάρξει άμεση πρωτοβουλία να μην υπάρξει «επίθεση» στην πρώτη κατοικία, μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει ακραίος οικονομικός «πόλεμος». Αυτό ξεπερνάει τα όρια της λογικής και περιμένουμε άμεση νομοθετική πρωτοβουλία».

Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο για την χώρα, αλλά και παγκοσμίως, είναι τόσο μεγάλες και δύσκολες προκειμένου να μπορέσει κανείς να τις καταγράψει με ακρίβεια και να δώσει τις αντίστοιχες λύσεις. Τουλάχιστον, στο σημείο που βρισκόμαστε είναι επιτακτική ανάγκη  θέματα όπως αυτό της πρώτης κατοικίας να λάβουν άμεση προσοχή και να παρθούν ξεκάθαρες αποφάσεις. Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν το δικαίωμα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η πρώτη κατοικία είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια! Συνάμα θα πρέπει να υπάρξει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ!

Σε δύο μόνο μέρες, δηλαδή από την Παρασκευή 1η Μαΐου 2020 παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Οι πολίτες βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με κλειστές επιχειρήσεις, με αναστολές συμβάσεων εργασίας και μη γνωρίζοντας αν θα ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, αν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και πόσο θα αντέξουν. Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν τουλάχιστον να είναι «βέβαιοι» για το ίδιο τους το σπίτι!

Στην περίπτωση που δεν κατατεθεί εγκαίρως νέο πλαίσιο για το εν λόγω θέμα από την Κυβέρνηση, το οποίο θα προστατεύει πολίτες και επιχειρήσεις, σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με νέα εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα και στην κοινωνία και στην οικονομία, καθώς θα χαθεί πλήρως ο ρυθμός και η συνοχή τους.

Ζητάμε την έγκαιρη και άμεση παράταση του Νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας και την οριζόντια αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020!

 

«ΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της, με επιχειρήσεις και εργαζομένους, εντοπίζοντας προβλήματα που προκύπτουν συνεχώς και απορρέουν από τον θανατηφόρο Κορονοϊό. Παράλληλα ενημερώνει την κοινωνία, τους πολίτες για τις τρέχουσες εξελίξεις ζητώντας συνεργασία και συνέργεια πάνω σε αυτές τις πρωτόγνωρες για τους μικρομεσαίους καταστάσεις!

Δυστυχώς αυτή η υγειονομική βόμβα δημιουργεί πολλαπλά και πολύ-επίπεδα προβλήματα, προβλήματα τα οποία δεν είναι επιφανειακά όπως ίσως αρκετοί πιστεύουν, και φυσικά δεν λύνονται με μερικά μέτρα ελάφρυνσης, κάτι που θα αποδειχθεί την επόμενη μέρα! Δυστυχώς, με μεγάλη μας λύπη, διαπιστώνουμε πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι λειτουργούν ασυνείδητα, εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις, εκμεταλλεύονται τους συνανθρώπους μας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή την δική τους και των γύρω τους.

Συγκεκριμένα, κατόπιν επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας Στέλιο Κλητσινάρη, η ΟΕΒΕΜ ενημερώθηκε πως οι «πλανόδιοι με τα βαλιτσάκια» συνεχίζουν να εισέρχονται σε σπίτια απροκάλυπτα και πλέον το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει είναι απροχώρητο και προκλητικό, αφού κάποιοι δεν ντρέπονται να δημοσιεύουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την «μαύρη» εργασία τους. Οι αναφορές για αυτά τα περιστατικά είναι συνεχείς και φυσικά πικραίνουν και πλήττουν καθολικά τους επαγγελματίες κουρείς κομμωτές που διέκοψαν την λειτουργία των καταστημάτων τους, σεβόμενοι τη δημόσια υγεία.

Ο κλάδος των κουρέων κομμωτών είναι μόνο ένα παράδειγμα, αφού αντίστοιχα προβλήματα βιώνουν κι άλλοι κλάδοι, όπως και τα τεχνικά επαγγέλματα. Ένας απλός πολίτης αντιλαμβάνεται πως αυτό είναι συνέπεια οικονομικών προβλημάτων που βιώνει ο καθένας σήμερα. Υπέρτατο αγαθό όμως είναι η υγεία, η οποία αυτή τη στιγμή μπαίνει πρώτη και πάνω από όλους.

Αγαπητοί Συμπολίτες μην ενισχύετε τους πλανόδιους, μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που εργάζονται εις βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εις βάρος της υγείας της κοινωνίας. Ενσυνείδητα και με εντολή του Κράτους, πληθώρα επιχειρήσεων διέκοψαν την λειτουργία τους, φέρνοντας το επίπεδο της επιβίωσης τους και των εργαζομένων τους σε σημείο μηδέν αλλά σώζοντας ζωές! Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία ανόδου της παραοικονομίας με συνέπεια την πτώση του τζίρου των επαγγελματιών!

Οφείλουμε όλοι μας να κατανοήσουμε τι βιώνουμε, να συνειδητοποιήσουμε τις καταστάσεις, να υπακούσουμε στα μέτρα και στις οδηγίες των αρμοδίων. Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι αποδέχονται τις συνθήκες και καταλαβαίνουν πως όλα τα εμπόδια, όλα τα προβλήματα και κάθε τι ενάντια στα θέλω μας και στις ανάγκες μας, την δεδομένη στιγμή, γίνονται για ένα αγαθό που άλλο δεν συγκρίνεται, για την ΥΓΕΙΑ! Είμαστε όλοι άνθρωποι και οφείλουμε να συμβάλλουμε ο καθένας από την μεριά του για την Δημόσια Υγεία!

Οι Επαγγελματίες, Βιοτέχνες & Έμποροι ζητούν από την κοινωνία στήριξη! Δεν πρέπει να «επιβαρύνουμε» τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την διατήρηση θέσεων εργασίας, πλήττοντας έμμεσα τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κυρίως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας αλλά και την επιβίωση μας την επόμενη ημέρα!

*Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΕΒΕΜ έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού για την ενίσχυση των δομών υγείας και ασφαλείας της περιοχής μας στην: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 032304-017-5001-02

IBAN: GR4309101070000323041720026

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «ΟΕΒΕΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10 Ιουλίου 2017

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας  θα δεχθεί κατόπιν έγγραφης επιστολής – αίτησης, να ορίσει ημέρα και ώρα ενημέρωσης από εκάστοτε ΚΕΚ (ΚΔΒΜ1 – ΚΔΒΜ2) που ενδιαφέρεται να ενημερώσει την ΟΕΒΕΜ και τα Σωματεία – Μέλη της, σχετικά με επιδοτούμενα προγράμματα.

Θα οριστούν συγκεκριμένα ραντεβού με τα αντίστοιχα ΚΕΚ μετά από το ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα, και θα ενημερωθούν εγκαίρως. Για τον παραπάνω λόγο παρακαλούμε να μας στείλετε γραπτή επιστολή ή e-mail.

Ώρες λειτουργίας ΟΕΒΕΜ 09:00 – 14:00 Δευτέρα έως Παρασκευή

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 43-45, 1ος όροφος

Τηλ. – Φαξ: 24210 – 32780

E-mail: oebemg@gmail.com