Notice: Undefined index: a:1:{s:3:"ssl";b:0;} in /var/www/vhosts/w4655.controlpanel.ote.gr/oebem.gr/front/wp-includes/class-requests.php on line 213 Ανακοινώσεις – OEBEM

ΦΕΚ Δ1α/Γ.Π.οικ. 2158/2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς  του Κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022  έως και τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022  και ώρα 6:00

ΦΕΚ ΑΠΟ 17 ΕΩΣ 24.01.2022

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022

Το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Κωδικός Πιστοποίησης 11111075), δέχεται αιτήσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία.

Μετά την επιμόρφωση οι συμμετέχοντες μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους και δεν χρειάζεται να αναθέσουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σε άτομο εκτός επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης.

 

Οι ώρες κατάρτισης είναι για:

 •   Γ κατηγορία επικινδυνότητας 10 ώρες (5 ώρες /ημέρα) κόστος 50€.
 •  Β κατηγορία επικινδυνότητας 35 ώρες (5 ώρες /ημέρα) κόστος 100€ (καταβάλλεται σε 2 δόσεις)

 

Δικαιολογητικά τα οποία θα μας αποστείλετε :

 • αίτηση
 • έναρξη
 • καταστατικό εταιρείας (σε περίπτωση που δεν πρόκειται για ατομική)
 • καταθετήριο

Επισυνάπτεται αίτηση 2022.

ΑΙΤΗΣΗ Τ.Α 2022

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η ΟΕΒΕΜ σε συνεργασία και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μοίρασαν την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 Χριστουγεννιάτικα κουτάκια με εδέσματα στο κέντρο της εστίασης του Βόλου αρκετά από τα οποία είχαν και από ένα δώρο τοπικής επιχείρησης.
Επαγγελματίες της Μαγνησίας, μέλη των Σωματείων αγκάλιασαν τη δράση και προσέφεραν δώρα για τους καταναλωτές. Η επιλογή του σημείου ήταν η «καρδιά» της εστίασης, η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα τελευταία μέτρα. Στηρίζουμε την εστίαση και όλους τους πληττόμενους κλάδους, τους Επαγγελματίες του τόπου μας, λέγοντας ευχαριστώ στους καταναλωτές.
Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τις επιχειρήσεις της γειτονιάς και της περιοχής μας. Ενθαρρύνουμε τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Αποδεικνύουμε πως αναγνωρίζουμε τον αγώνα για την επιβίωση. Είναι οι άνθρωποι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, της διπλανής πόρτας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Επαγγελματίες που στήριξαν τη δράση.
Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τη στήριξη.
Ευχόμαστε Καλή Χρονιά! Με Υγεία σε όλο τον κόσμο!

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, έως και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00

ΦΕΚ ΜΕΤΡΑ ΕΩΣ 13.12.2021

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17 Νοεμβρίου 1973. Πέρασαν 48 χρόνια από τότε που ο λαός και η νεολαία μας ξεσηκώθηκαν και εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα. Οι άνθρωποι αυτοί αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον, για την ατομική και πολιτική Ελευθερία, την Ισότητα, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία. Αυτά τα ιδανικά δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα.

Το Πολυτεχνείο είναι η ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας μας με μηνύματα αναλλοίωτα στο χρόνο. Ο διαρκής αγώνας για την Δημοκρατία και την Ελευθερία είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, βιώνοντας μια πανδημία με άγνωστο τέλος και συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε και να μην απαξιώνουμε σε καμία περίπτωση. Αν τα παρατήσουμε οι ζημιές θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σήμερα εξακολουθούμε να τιμάμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, την δικαίωση του αγώνα τους και την ανεκτίμητη προσφορά τους. Σήμερα πρέπει να αντισταθούμε για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Κοινωνίας και της Οικονομίας.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα τους με ομοψυχία. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, το οφείλουμε στο μέλλον μας! Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας,  Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν.Μαγνησίας, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων Καφετεριών Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού, Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου  στην Περιφέρεια Μαγνησίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

 • Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση όσον αφορά τη διασπορά του Covid-19
 • Την έλλειψη μέτρων στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των τελευταίων μέτρων
 • Την μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους.
 • Την βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου, με αποτέλεσμα την συντριβή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων απασχόλησης
 • Τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων (πώληση εμπορικών προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, μαύρη εργασία κτλ)

ΖΗΤΑΜΕ:

 1. Αναπροσαρμογή των προστίμων
 2. Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές
 3. Η Επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε «Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή»
 4. Μείωση των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία (λόγω της μείωσης του τζίρου)
 5. Παράταση μισθώσεων και απαγόρευση των εξώσεων
 6. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών
 7. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
 8. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση
 9. Μείωση του ΦΠΑ στα επαγγέλματα που θίγονται άμεσα από τα μέτρα
 10. Μείωση φορολογικών συντελεστών
 11. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
 12. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων
 13. Μεταφορά των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, στο οριστικό τέλος της
 14. Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές στο τέλος της πανδημίας
 15. Μετάθεση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του επαγγελματικού βίου
 16. Αναστολή Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων όσο διαρκεί η πανδημία
 17. Επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς
 18. Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 19. Εργαλείο Χρηματοδότησης για αποπληρωμή επιταγών της πανδημίας, οι οποίες έληξαν τέλη Οκτωβρίου 2021
 20. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού
 21. Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους , στο πλαίσιο της ισονομίας.
 22. Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί
 23. Ειδική τιμολόγηση ενέργειας για επιχειρήσεις με μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος (π.χ. ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, βιομηχανία κ.α.)
 24. Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πχ αργυροχρυσοχοΐα – γουναρικά)
 25. Ουσιαστική και σταθερή ενίσχυση του ΕΣΥ σε πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας των Νησιών. Ανάπτυξη και ολοκλήρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) – Οργανική ένταξη των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω φορέων, καλούνε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο στη διάρκεια της Πανδημίας του Covid-19, και να εξετάσει θετικά τα παραπάνω αιτήματα.

Εκ μέρους των

Διοικητικών Συμβουλίων

 1. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Καναβιτσά Δωροθεά

 1. Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Στεφάνου Στέφανος

 1. Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Πρόεδρος Οντόπουλος Απόστολος

 1. Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Νιζάμης Δημήτριος

 1. Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Κλητσινάρης Στέλιος

 1. Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων, Καφετεριών, Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού

Πρόεδρος, Μπακίρης Ευάγγελος

 1. Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Τύμπας Στέφανος

 1. Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πρόεδρος Καλαμπακιώτης Γεώργιος

 1. Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου

Πρόεδρος, Δημητριάδης Χρήστος

🔴Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
1. Χρήση προστατευτικής μάσκας (οδηγίες χρήσης στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.17917/22.3.2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας): α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου, β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.
2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.
3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοις εκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.
4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.
5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/ΓΠ.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του Υπουργείου Υγείας
ΑΡΘΡΟ 9 Παρ. 2
Όπου στην παρούσα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19 ή, εφόσον πρόκειται για αλλοδαπό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπό στοιχεία Δ1α/ Γ.Π.οικ.67369/27.10.2021 (Β’ 5019) κοινή υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει. Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται: α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος, ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της εκάστοτε επιχείρησης, ο εργοδότης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α’ 118) Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα πιστοποιητικά αυτά σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
ΑΡΘΡΟ 9 Παρ. 3
Όπου προβλέπονται στην παρούσα, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης. Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο. Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορωνοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εντός τριάντα (30) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Ο πρώτος θετικός έλεγχος διενεργείται από α) δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία ή β) εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή στο διαβατήριο. Εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες συν μία (1) ημέρα και είναι θετικός, το πιστοποιητικό νόσησης ισχύει από την ημερομηνία του επαναληπτικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν. Τα ανωτέρω πιστοποιητικά, επιδεικνύονται είτε εκτυπωμένα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.gov.gr είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του ατόμου, τα οποία ο αρμόδιος υπάλληλος, ο ιδιοκτήτης ή νόμιμος εκπρόσωπος της εκάστοτε επιχείρησης, ο εργοδότης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο σαρώνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 Covid Free GR με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Εναλλακτικά, εφόσον τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται από αλλοδαπό που προέρχεται από τρίτη χώρα (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης), τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου ελέγχουν τα πιστοποιητικά αυτά σε έγχαρτη μορφή με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
ΑΡΘΡΟ 9 Παρ. 4
Στη δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου των ανήλικων, σύμφωνα με την παρ. 3, προβαίνει είτε οιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα κατά την επίδειξη της δήλωσης.
Οι προβλέψεις της παρούσας ως προς την υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωσης διαγνωστικού ελέγχου ή δήλωσης αυτοδιαγνωστικού ελέγχου δεν καταλαμβάνουν ανηλίκους έως την συμπλήρωση του τετάρτου έτους της ηλικίας τους.
Σε περίπτωση ελέγχου και μη αντιστοίχισης των αναγραφόμενων στοιχείων του φυσικού προσώπου στο επιδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με το αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας, επιβάλλεται στον πελάτη πρόστιμο 3.000 ευρώ και στην επιχείρηση πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.
___________________________________________________
Για τον έλεγχο του πιστοποιητικού υπάρχει η εφαρμογή Covid Free GR η οποία είναι διαθέσιμη να την κατεβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.
Η «Covid Free GR» μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.
Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού, ενώ δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.
Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:
Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό
Ισχύς των πιστοποιητικών:
Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά
Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος).
Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες εδώ:

Ημερίδα: «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της για τις εξελίξεις σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο την επόμενη δεκαετία, ξεκινάει μια σειρά δράσεων. Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos στις  18:30 (ώρα προσέλευσης 18:00).

Καλεσμένοι στην εκδήλωση και θα τοποθετηθούν επί του θέματος είναι ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, η Πρόεδρος ΑΕΔΕΠ, Πρόεδρος & Δ/Σ Διοίκησης και Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, Επιχειρηματίας – Οικονομολόγος Ιωάννα Κιντά.  Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί χρόνος για συζήτηση.

Την εκδήλωση στηρίζουν το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τρόποι παρακολούθησης: 

 1. Δια ζώσης παρακολούθηση με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου.
 2. Εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://youtu.be/pz17_swMFnA

Λόγω του περιορισμένου αριθμού ατόμων που επιτρέπονται στην αίθουσα λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων, παρακαλούμε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα διά ζώσης να ενημερώσουν τη Γραμματεία της ΟΕΒΕΜ τηλεφωνικά στο 24210 32780 ή με email στο oebemg@gmail.com μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

ΦΕΚ 4577 03.10.2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς  του Κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00

ΦΕΚ 4577 ΑΠΟ 04.10.2021 ΕΩΣ 11.10.2021

ΦΕΚ 4441 25.09.2021

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς  του Κορωνοϊού Covid-19 στο σύνολο της Επικράτειας από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 04 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:00

ΦΕΚ 4441 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ 27.09.2021 ΕΩΣ 04.10.2021