ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΒΟΥΡΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Βουρούκου Ευάγγελου, συζύγου της Προέδρου του  Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν.Μαγνησίας κας Τσιτσιγιάννη Άννας, και αποφάσισε:

 1. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
 2. Να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμη του.
 3. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
 4. Να κατατεθεί ένα ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης.
 5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΑ 14708/10-08-2007

Πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ με τίτλο «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων» υλοποίει το Κ.Ε.Κ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Κ.Ε.Κ. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Κ.Δ.Β.Μ Επιπέδου 2, με κωδικό αδείας  από τον ΕΟΠΠΕΠ 11111075, για χειριστές τροφίμων επιχειρήσεων. Οι όροι και οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος καθώς και η διαδικασία  των εξετάσεων για την έκδοση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης από τον Ε.Φ.Ε.Τ. καθορίζεται με εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου επιτυγχάνεται αφενός η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την υπάρχουσα νομοθεσία και αφετέρου η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ τηλ:2410 579876/77, e-mail:larisa@kekgsevee.gr, ώρες: 08:30-16:30.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΟΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας παρευρέθηκαν στη Λαμία την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Φθιώτιδας, ενώ παρουσία είχαν και εκπρόσωποι του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Θεσσαλίας. Η Λαμία αποτελεί το δεύτερο σημείο συνάντησης και συζήτησης, μετά τη Λάρισα, με σκοπό τη διοργάνωση μιας ημερίδας με συμμετέχουσες όλες της Ομοσπονδίες της Κεντρικής Ελλάδος. Επίσης, στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ, καθώς και για τα προγράμματα τεχνικών επαγγελμάτων.

 

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας υλοποιεί προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία.

Συγκεκριμένα, το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Κωδικός Πιστοποίησης 11111075), δέχεται αιτήσεις για την υλοποίηση:

 • Προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία. Μετά την επιμόρφωση οι συμμετέχοντες μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους και δεν χρειάζεται να αναθέσουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σε άτομο εκτός επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε

Με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Θεσσαλίας,  τηλ. 2410 579876/77, φαξ:2410 579878, e-mail: larisa@kekgesevee.gr

Με την ΟΕΒΕΜ, τηλ. – φαξ: 24210 32780, e-mail: oebemg@gmail.com

Νέα Εγκύκλιος για Σεμινάρια «Τεχνικού Ασφαλείας»

Επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο με θέμα:

«Ενημέρωση σχετικά με την εφαρμογή, για το έτος 2018, της υπουργικής απόφασης 39278/1823/25.07.2018 «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β’ & Γ’ κατηγορίας».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στα γραφεία της στην οδό Παύλου Μελά 43-45 από τις 14:00 έως στις 19:00.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους αντιπροσώπους της Ο.Ε.Β.Ε.Μ. να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα με την αστυνομική ταυτότητα.

Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και ώρα 08:00 έως 14:00.

19.12.2017

 

ΠΡΟΣ:

 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
 2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ενόψει έκδοσης του νέου ΦΕΚ (‘β 4309/11-12-2017) και την απόφαση 133473/2017 «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016,(Α΄240)»(Β΄1445), πρέπει να τοποθετήσουμε υποχρεωτικά στα σχολικά κυλικεία τερματικά πληρωμής POS. Ζητούμε να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να εξαιρεθούν τα σχολικά κυλικεία και συγκεκριμένα ο ΚΑΔ: 56.29.20.04 <<ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΑ)>> από την εν λόγω απόφαση για σοβαρότατους λόγους που σας παραθέτουμε παρακάτω όπως:

 1. Πρώτα απ’ όλα το πελατολόγιο των σχολικών κυλικείων είναι αποκλειστικά οι μαθητές. Τα παιδιά των σχολείων μας. Τα παιδιά λοιπόν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσουν κάρτες και να συναλλάσσονται καθημερινά με αυτές. Είναι επικίνδυνος, άγνωστος και δύσκολος για τους μαθητές ο παραπάνω τρόπος πληρωμής.

 

 1. Επίσης ένα ακόμη πολύ σοβαρό πρόβλημα είναι τα μικρά ποσά τα οποία θα πρέπει να πληρώνονται με αυτό τον τρόπο. Οι τιμές των προϊόντων μας (Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 70776/2016- Αντικατάσταση άρθρου 137 της ΥΑ Α2-718/2014) δεν ξεπερνούν πουθενά μόλις το 1,5 με 2 ευρώ. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης που περνά η Χώρα μας και σας έχουμε αναφέρει σε παλαιότερα έγγραφα μας, το προϊόν που πωλείται περισσότερο σε όλα τα σχολικά κυλικεία είναι το κουλούρι με μόλις 0,40 ευρώ.

 

 1. Ένα τρίτο και επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι πως κανείς από τους συναδέλφους δεν έχει σταθερό τηλέφωνο στο κυλικείο αλλά και φυσικά δεν υπάρχει και ίντερνετ που απαιτείται για την λειτουργία των POS. Η υποχρέωση λοιπόν αυτή μας επιβαρύνει με επιπλέον έξοδα και λογαριασμούς.

 

 1. Τέλος όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα μας έχουν επιβαρύνει ανεπανόρθωτα μέχρι σήμερα και μας έχουν φέρει στην δύσκολη θέση να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Σας θυμίζουμε πως είμαστε από τους λίγους που ενώ αυξήθηκε ο Φ.Π.Α. οι τιμές πώλησης των προϊόντων μας έμειναν διατιμημένες όπως ήταν πριν.

 

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω ζητούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να εξαιρεθεί επειγόντως ο κωδικός 56.29.20.04 <<ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΑ)>> των σχολικών κυλικείων από την απόφαση αυτή.

Συνυπολογιζόμενης της ευρύτερης δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η Χώρα μας , που έχει αντίκτυπο και στο δικό μας επάγγελμα, εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις μας και θα μεριμνήσετε παρεμβαίνοντας ώστε να βρεθεί μια λύση.

Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων και είμαστε εν αναμονή της θετικής σας ανταπόκρισης και υποστήριξης. Παρακαλούμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες να διαβιβαστεί προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.

ΨΗΦΙΣΜΑ 30.10.2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του πατέρα του Ταμία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας κου Πιλάτου Αχιλλέα και  αποφάσισε:

 1. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
 2. Να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμη του.
 3. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
 4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο.