Ηλεκτρονικό Σεμινάριο «Δημιουργία & Ορθή Λειτουργία ενός E-Shop»

Αγαπητές Κυρίες & Κύριοι,
Κάντε κλικ στο σύνδεσμο για την εγγραφή σας στο ZOOM.
Προσοχή στη σωστή συμπλήρωση των στοιχείων γιατί θα σας σταλεί email αυτόματα από το Zoom με τον σύνδεσμο για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.
Το «δωμάτιο» θα είναι ανοιχτό από τις 17:30 για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για όλους. Μπορείτε δηλαδή να συνδεθείτε νωρίτερα και να ξεκινήσουμε κανονικά στις 18:00.
Βασικη προϋπόθεση να εγκαταστήστε την εφαρμογή ZOOM στον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό από το οποίο θα παρακολουθήσετε το σεμινάριο.
Φυσικά θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της ΟΕΒΕΜ στο 24210 32780

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΦΚΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Κατόπιν καταγγελίας συναδέλφου αναφορικά με το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Ασφαλιστικών Εισφορών 2020 (ΕΦΚΑ), και σε συνέχεια επικοινωνίας με τον ΕΦΚΑ, σας ενημερώνουμε πως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι πληρωμές των εισφορών που πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα της παράτασης καταβολής τους σύμφωνα με τις Υπουργικές Αποφάσεις, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Συνεπώς φαίνονται οφειλές στο εκκαθαριστικό των ασφαλιστικών εισφορών του 2020.
Σε αυτές, λοιπόν, τις περιπτώσεις το ζήτημα λύνεται με την αποστολή email στον ΕΦΚΑ, όπου θα επισυνάπτονται τα αντίστοιχα ΦΕΚ παράτασης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και οι ημερομηνίες που κάνατε τις πληρωμές, οι οποίες συνάδουν με το χρονικό διάστημα της παράτασης.
Πάντα στη διάθεσή σας!
ΟΕΒΕΜ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΕΒΕΜ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Απερίγραπτη η αγανάκτηση και η απογοήτευση στον Εμπορικό Κόσμο μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την λειτουργία των καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «clickaway» αποκλειστικά και μόνο. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας έχει δηλώσει την κάθετα αντίθετη γνώμη της για αυτή την μέθοδο από τις πρώτες κιόλας ανακοινώσεις του Νοεμβρίου και έχει εκφράσει τη θέση της σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας για αυτό το φλέγον ζήτημα.

Ήδη έχει χαθεί χρόνος και μάλιστα πολύτιμος, τη στιγμή που η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει, δηλαδή χάνεται η περίοδος με το μεγαλύτερο τζίρο για τον εμπορικό κόσμο. Δεν είναι σε καμία περίπτωση δυνατή η λειτουργία καταστημάτων λιανικής με τη μέθοδο του «clickaway». Οι Μικρομεσαίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα για να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Θα βγουν τα προϊόντα στο δρόμο; Ο κόσμος θα στέκεται σε μια ουρά πεζοδρομίου; Θα είναι ανθρώπινη αυτή η εικόνα; Οι λέξεις «δοκιμάζω», «φοράω», «προβάρω» είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις αγορές ειδών λιανικής, ειδικά με τα υποδήματα και τα ενδύματα. Δεν πρόκειται να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο τα καταστήματα λιανικής! ΄

Ήδη μετά από δέκα χρόνια κρίσης, ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δοκιμάζονται για ακόμα μία φορά, με κλειστά ταμεία και έξοδα που «τρέχουν». Μέσα σε αυτό τον κόσμο υπάρχει πλήθος επαγγελματιών που προσπαθούν να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους (π.χ. ασφαλιστικές, φορολογικές κτλ), έσοδα δηλαδή που εισπράττει το Κράτος. Με ποιο τρόπο θα μεριμνήσει η Πολιτεία για την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών; Με την εφαρμογή μιας μεθόδου εντελώς νέας, άγνωστης και ανεφάρμοστης για τους Μικρομεσαίους; Αυτές οι τακτικές μόνο σε αδιέξοδο μπορούν να οδηγήσουν. Την επόμενη μέρα οι Μικρομεσαίοι θα έχουν αφανιστεί και η επιβίωση των οικογενειών τους θα είναι αβέβαιη. Ο δείκτης φτώχειας και ανεργίας θα εκτοξευθούν.

Παγώστε τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές τώρα! Παγώστε την καταβολή ενοικίου τώρα! Διαγράψτε οφειλές της περιόδου του lockdown! Στηρίξτε τους Μικρομεσαίους τώρα!

Ανοίξτε τις επιχειρήσεις και επιβάλλετε κανόνες υγειονομικούς και μέτρα ασφαλείας. Μην ενισχύετε τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Μην κλείνετε οριστικά τους Μικρομεσαίους!

Καλούμε τους Κυβερνητικούς Βουλευτές του Ν.Μαγνησίας να αναλάβουν τις ευθύνες γιατί αύριο θα μας βρουν μπροστά τους!

Λ.Α.Ε.Κ. 1-49 ΕΤΟΥΣ 2019

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ανακοινώνει ότι ο ΟΑΕΔ προκήρυξε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις.

Η κατανομή της χρηματοδότησης του προγράμματος ανά Νομό, οι δικαιούχοι φορείς, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι όροι υλοποίησης των προγραμμάτων, προσδιορίζονται στις αποφάσεις 5427/83/19-11-2019 και 3406/67/23-06-2020 του ΔΣ του Ο.Α.Ε.Δ.

Η υποβολή προτάσεων θα γίνει στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ (http://laek.oaed.gr).

Δικαιούχοι φορείς είναι οι Πρωτοβάθμιοι-Δευτεροβάθμιοι-Τριτοβάθμιοι φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών αλλά και οι Επιστημονικοί Σύλλογοι.

Ωφελούμενοι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 49 άτομα, οι οποίες έχουν καταβάλλει για όλους τους εργαζόμενους την εργοδοτική εισφορά 0,24% στο ΙΚΑ για το έτος 2019 και δεν έχουν κάνει ούτε πρόκειται να κάνουν χρήση των πόρων ΛΑΕΚ μέσα από το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24% για το έτος 2019.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 40 ωρών σε θεματικά αντικείμενα του κάθε κλάδου ή γενικότερα οριζόντια θέματα κατάρτισης(πληροφορική, υγιεινή και ασφάλεια, ποιότητα κ.λ.π.) και θα υλοποιηθούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού.

Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ένα (1) πρόγραμμα, θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα και θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος από Πιστοποιημένο ΚΕΚ.

Κάθε ενδιαφερόμενος (Σύλλογος, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι) για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να ανατρέξει στην ιστοσελίδα (http://laek.oaed.gr), ή να επικοινωνήσει με τα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ& ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-32780)

ΔΗΛΩΣΗ ΟΕΒΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ LOCKDOWN

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες το δεύτερο κύμα κλεισίματος επιχειρήσεων.

Ήταν κάτι που σαν Ομοσπονδία το είχαμε τονίσει πολλές φορές, δηλαδή ότι η κατάσταση θα οδηγούσε σε ένα δεύτερο κλείσιμο επιχειρήσεων. Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση, εκτός από το κλείσιμο των επιχειρήσεων, να εφαρμόσει μέτρα αποζημίωσης των επαγγελματιών από την πρώτη κιόλας εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου του lockdown, έτσι ώστε να μην μείνουν εκτεθειμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που αναγκαστικά λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, και επίσης να έρθει σε επαφή με τα Συνδικαλιστικά μας όργανα, έτσι ώστε όλοι μαζί να δούμε την επόμενη μέρα.

Θα πρέπει να εφαρμοσθούν μέτρα που να έχουν σχέση με την στήριξη των επιχειρήσεων τόσο σε οικονομικό όσο και σε φορολογικό και ασφαλιστικό επίπεδο, έτσι ώστε να μην υπάρχει οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεων, εκτίναξη της ανεργίας και μείωση εισοδημάτων.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας βρίσκεται πάντα στις επάλξεις των αγώνων για στήριξη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Επαγγελματιών που αντιπροσωπεύουν αυτά και είμαστε πάντα στη διάθεση κάθε αρμόδιου να συζητήσουμε για το μέλλον μας μετά το άνοιγμα των επιχειρήσεών μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΒΟΥΡΟΥΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Βουρούκου Ευάγγελου, συζύγου της Προέδρου του  Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλειών Ν.Μαγνησίας κας Τσιτσιγιάννη Άννας, και αποφάσισε:

  1. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
  2. Να κατατεθεί στεφάνι εις μνήμη του.
  3. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
  4. Να κατατεθεί ένα ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΙΣ «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΑ 14708/10-08-2007

Πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΕΦΕΤ με τίτλο «Βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων» υλοποίει το Κ.Ε.Κ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (Κ.Ε.Κ. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), Κ.Δ.Β.Μ Επιπέδου 2, με κωδικό αδείας  από τον ΕΟΠΠΕΠ 11111075, για χειριστές τροφίμων επιχειρήσεων. Οι όροι και οι διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος καθώς και η διαδικασία  των εξετάσεων για την έκδοση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης από τον Ε.Φ.Ε.Τ. καθορίζεται με εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου επιτυγχάνεται αφενός η συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την υπάρχουσα νομοθεσία και αφετέρου η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ τηλ:2410 579876/77, e-mail:larisa@kekgsevee.gr, ώρες: 08:30-16:30.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΟΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας παρευρέθηκαν στη Λαμία την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Φθιώτιδας, ενώ παρουσία είχαν και εκπρόσωποι του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Θεσσαλίας. Η Λαμία αποτελεί το δεύτερο σημείο συνάντησης και συζήτησης, μετά τη Λάρισα, με σκοπό τη διοργάνωση μιας ημερίδας με συμμετέχουσες όλες της Ομοσπονδίες της Κεντρικής Ελλάδος. Επίσης, στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ, καθώς και για τα προγράμματα τεχνικών επαγγελμάτων.

 

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Β’ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας υλοποιεί προγράμματα επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία.

Συγκεκριμένα, το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Κωδικός Πιστοποίησης 11111075), δέχεται αιτήσεις για την υλοποίηση:

  • Προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία. Μετά την επιμόρφωση οι συμμετέχοντες μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους και δεν χρειάζεται να αναθέσουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σε άτομο εκτός επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε

Με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Θεσσαλίας,  τηλ. 2410 579876/77, φαξ:2410 579878, e-mail: larisa@kekgesevee.gr

Με την ΟΕΒΕΜ, τηλ. – φαξ: 24210 32780, e-mail: oebemg@gmail.com