Notice: Undefined index: a:1:{s:3:"ssl";b:0;} in /var/www/vhosts/w4655.controlpanel.ote.gr/oebem.gr/front/wp-includes/class-requests.php on line 213 Ανακοινώσεις – OEBEM

Πρόγραμμα υποτροφιών σε συνεργασία με το ΙΕΚ Δήμητρα

Αγαπητοί Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες,

Η ΟΕΒΕΜ σε συνεργασία με το ΙΕΚ Δήμητρα προσφέρει μία (1) υποτροφία σπουδών (50% έκπτωση διδάκτρων) στα Μέλη μας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Δύναται η δυνατότητα σε εν δυνάμει σπουδαστές να λάβουν μία ολοκληρωμένη κατάρτιση στους εξής τομείς:

 • Οικονομία – Διοίκηση
 • Πληροφορική & Τεχνολογικών Εφαρμογών
 • Επαγγέλματα Υγείας
 • Μόδα & Ομορφιά
 • Τουρισμός &Εστίαση
 • Παιδαγωγικά & Αθλητισμός
 • Αγροτικά & Τεχνικά Επαγγέλματα
 • Εφαρμοσμένων – Καλλ/κων Σπουδών & ΜΜΕ

Ο Δικαιούχος της Υποτροφίας θα προκύψει μεταξύ των υποψηφίων σπουδαστών που θα έχουν καταθέσει την επισυναπτόμενη αίτηση μέχρι 19/10/2022 στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ. Η κλήρωση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Δήμητρα παρουσία εκπροσώπων της ΟΕΒΕΜ και των υποψήφιων σπουδαστών στις 20/10/2022. Η ΟΕΒΕΜ εύχεται καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στον τυχερό της κλήρωσης και σε όλους τους σπουδαστές.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα Μέλη σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία της ΟΕΒΕΜ στο 24210 32780 ή στο ΙΕΚ Δήμητρα 2421038333 .

ΑΙΤΗΣΗ ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ_ΟΕΒΕΜ 2022-23

 

Η ΟΕΒΕΜ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Πάνο Σκουρλέτη και επαγγελματικούς φορείς της Μαγνησίας (23.09.2022)

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη και επαγγελματικούς φορείς της Μαγνησίας.
Ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Φόβος εκπροσώπησε την ΟΕΒΕΜ και παρουσίασε την σημερινή κατάσταση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που είναι αντιμέτωπες με τις συνέπειες της πανδημίας και την ενεργειακή κρίση.
Για να μπορέσουν οι μικρές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις, είναι αναγκαία η χρηματοδότηση των κεφαλαίων κίνησης με χαμηλά επιτόκια και η στοχευμένη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με μικροπιστώσεις στο ύψος του 30% του τζίρου τους.
Επίσης, ο κος Φόβος σημείωσε πως η οικονομία της χώρας χρειάζεται ενιαίο μακροχρόνιο προγραμματισμό, που θα έχει στόχο την ανάπτυξη της χώρας και λαμβάνει υπόψη φορολογικούς, ασφαλιστικούς δείκτες κτλ.
Τέλος, αναφορά έγινε σε θέματα ενέργειας, ενοίκια επιχειρήσεων, μείωση ειδικών φόρων κατανάλωσης, μείωση ΦΠΑ σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης κτλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΑΕΚ 1-49 ΕΤΟΥΣ 2022

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας σε συνέχεια επίσημης ανακοίνωσης του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), ενημερώνει πως η διαδικασία υποβολής προτάσεων του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη. Αριθμ. Απόφασης ΔΣ ΟΑΕΔ 2262/52/10-05-2022 (ΦΕΚ 2280/Β/10-05-2022). Η εγκύκλιος του προγράμματος έχει αναρτηθεί στο laek.oaed.gr . Τα προγράμματα ΛΑΕΚ έχουν αποδείξει πως είναι ένα βασικό εργαλείο κατάρτισης και βελτίωσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, των επιχειρήσεων μελών μας, ανεβάζοντας το επίπεδο υπηρεσιών τους προς τους καταναλωτές.

Η ΟΕΒΕ Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετέχει στα νέα προγράμματα ΛΑΕΚ του έτους 2022 με τη μορφή υποστήριξης των σωματείων μελών της. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει τη δημοσιοποίηση του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών των πρωτοβάθμιων φορέων εκπροσώπησης  εργοδοτών και εργαζομένων. Επίσης δεσμεύεται και με την επόπτευση των προγραμμάτων κατάρτισης και τη σύνταξη της «έκθεσης υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49» για τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της που θα υλοποιήσουν προγράμματα.

Στους στόχους των ανωτέρω ενεργειών εντάσσεται και η προσέλκυση για συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης, εργαζομένων που δεν συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ΛΑΕΚ(1-49)  αλλά και νεοεισερχομένων  στην αγορά εργασίας. Επιπλέον στόχος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας είναι να παραμείνει εγγυήτρια της συνοχής και της αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων της, λειτουργώντας υποστηρικτικά και προς την κατεύθυνση του οφέλους των επιχειρήσεων.

Ωφελούμενοι είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 μέχρι 49 άτομα, οι οποίες υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής στον ΕΦΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ (0,06%) και δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06 για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 40 ωρών σε θεματικά αντικείμενα του κάθε κλάδου ή γενικότερα οριζόντια θέματα κατάρτισης(πληροφορική, υγιεινή και ασφάλεια, ποιότητα κ.λ.π.) και θα υλοποιηθούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού. Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ένα (1) πρόγραμμα, θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα και θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος από Πιστοποιημένο ΚΕΚ. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιείται δια ζώσης και πρέπει να τηρούνται όλοι οι όροι και τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Καλούμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξει στην ιστοσελίδα (http://laek.oaed.gr), ή να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ& ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-32780)

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο οι μαθητές μπαίνουν στη διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων. Φέτος είναι μια ακόμα ιδιαίτερη χρονιά, μια δύσκολη συγκυρία για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα προβλήματα της καθημερινότητας όσο και της πανδημίας.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη και οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση με στόχο την εμπέδωση ενός σταθερού πλαισίου αρχών και αξιών, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία πρώτη δοκιμασία που ο άνθρωπος καλείται να διαχειριστεί στην πορεία προς την ενηλικίωση και ευχόμαστε όλα τα παιδιά να πετύχουν. Αν κάποιοι δεν τα καταφέρουν, δεν πρέπει να απογοητευτούν. Υπάρχουν ευκαιρίες στη ζωή. Είναι σημαντικό σε κάθε σταθμό της ζωής σας να έχετε καθαρό μυαλό και πίστη στις δυνατότητές σας.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και υπομονή στις οικογένειες και συγχαρητήρια σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που κατάφερε να προετοιμάσει τους μαθητές σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

Ημερίδα: «Προοπτικές Ανάπτυξης & Ευκαιρίες στις Μικρές και Πολύ Μικρές Μεταποιητικές Επιχειρήσεις»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης & Ευκαιρίες στις Μικρές και Πολύ Μικρές Μεταποιητικές Επιχειρήσεις» στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ και συνέχεια προηγούμενης ημερίδας με θέμα «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες», που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021.  Η ημερίδα διεξήχθη με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τους παρόντες καλωσόρισε η Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά, η οποία αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις ειδικά τους τελευταίους μήνες με την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες ελλείψεις πρώτων υλών, καθώς και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από το Κράτος. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργούνται νέες μεταποιητικές επιχειρήσεις όμως οι συνθήκες δεν ευνοούν την βιωσιμότητα και την εξέλιξή τους.

Η πρώτη τοποθέτηση έγινε από την κα Αντωνίου Θεοδώρα – Βέατρις, Έφορο Επιχειρηματικότητας Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, η οποία επισήμανε πως η μεταποιητική βιομηχανία συμβάλλει κατά 14,7% στην ακαθάριστη προστιθέμενη αξία της παραγωγής στη Μαγνησία και σημείωσε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιομηχανία τρεις παράγοντες «Προσέλκυση επενδύσεων, Παραγωγή σύγχρονων και ανταγωνιστικών προϊόντων και Συμμετοχή σε διεθνείς αλυσίδες αξίας».

Η δεύτερη τοποθέτηση έγινε από τον Δρ. Θεόδωρο Μεταξά, Αναπλ. Καθηγητή Οικονομικής Ανάπτυξης Δ/ντής του ΜΠΣ Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού’ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σε κλίμα διαδραστικότητας με το ακροατήριο, έγινε μια μικρή ανάλυση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, ενώ επισήμανε πως «Πρέπει να μελετηθεί η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα μιας περιοχής για την δημιουργία ενός σχεδίου ανάπτυξης και προοπτικής. Η συνεργασία των τοπικών Φορέων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι απαραίτητη».

Η τρίτη και τελευταία τοποθέτηση έγινε από τον Δρ. Δημήτρη Γιακούλα, Επιστημονικό Στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος ανέφερε πως η μεταποίηση αποτέλεσε τον κινητήρα ανάπτυξης από την 1η έως την 4η βιομηχανική επανάσταση και πως υπάρχει ανάγκη για επιστροφή της βιομηχανίας στις ανεπτυγμένες χώρες – reshoring. Η Ελλάδα πρέπει να βρει μια θέση στην αλυσίδα αξίας που θα δημιουργηθεί στα Βαλκάνια. Επίσης, σημείωσε πως «Θέλουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα που θα δρουν συμπληρωματικά με την εγχώρια μεταποίηση και δεν θα την υποκαταστήσουν».

Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων και Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ, στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Ως τελικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως η Πολιτεία και οι κατά τόπους Αρχές (Περιφέρειες και Δήμοι), Φορείς (Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, Σωματεία κτλ) και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πρέπει να συνεργαστούν και να συντάξουν ένα σχέδιο στοχευμένο, εστιάζοντας στις ανάγκες, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε περιοχής, προκειμένου να επέλθει ανάκαμψη και εξέλιξη στον μεταποιητικό κλάδο.  Η Θεσσαλία και ειδικά η Μαγνησία είναι μια πραγματικά χαρισματική περιοχή, η οποία όμως δεν έχει αξιοποιηθεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. : Πρόεδρος Αριστοτέλης Μπασδάνης, Γεν. Γραμματέας Βασίλειος Ζαχείλας και Μέλη ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Επρόσωπος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Γεωργία Φράγκου, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Μαγνησίας & Β.Σποράδων Κωνσταντίνος Τσουράπας, Εκπρόσωπος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Δαλιάνης και Εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ.

Θερμές ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για τη στήριξη που παρέχει πάντα στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας.

Η ΟΕΒΕΜ θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους επιχειρηματίες με δράσεις συνδικαλιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, δράσεις ενημέρωσης και διεκδικήσεων. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε μέσα από ένα υγιές δίκτυο επικοινωνίας, συνεργασίας και συνέργιας.

Ημερίδα: «Προοπτικές Ανάπτυξης & Ευκαιρίες στις Μικρές και Πολύ Μικρές Μεταποιητικές Επιχειρήσεις »

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης & Ευκαιρίες στις Μικρές και Πολύ Μικρές Μεταποιητικές Επιχειρήσεις» την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Δημητριάδος 176, Βόλος).

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενημέρωσης των Επαγγελματιών του Νομού για τις εξελίξεις σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο την επόμενη δεκαετία και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης ημερίδας με θέμα «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες», που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2021.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση και θα τοποθετηθούν επί του θέματος είναι ο Δρ. Θεόδωρος Μεταξάς, Αναπλ. Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης Δ/ντής του ΜΠΣ Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού’ Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δρ. Δημήτρης Γιακούλας, Επιστημονικό Στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και η κα Αντωνίου Θεοδώρα – Βέατρις, Έφορος Επιχειρηματικότητας Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος.  Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθεί χρόνος για συζήτηση.

Σκοπός της ΟΕΒΕΜ είναι η συνεχής ενημέρωση των Μελών της σε θέματα εξέλιξης της οικονομίας ώστε και αυτά με τη σειρά τους να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους με βάση τις παγκόσμιες εξελίξεις και να μην βρίσκονται απροετοίμαστοι/ες στις συγκυρίες που έρχονται. Την εκδήλωση στηρίζει το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα να ενημερώσουν τη Γραμματεία της ΟΕΒΕΜ τηλεφωνικά στο 24210 32780 ή με email στο oebemg@gmail.com μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

136 χρόνια από την Εξέγερση των Εργατών στο Σικάγο

Η φετινή πρωτομαγιά εορτάζεται μέσα σε ένα βαρύ και ασταθές περιβάλλον, γεγονός που επιβάλει σε όλους διαρκείς αγώνες για την υπέρβαση των πολλαπλών κρίσεων.
Είμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις και δυσκολίες-εμπόδια. Η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, ταυτόχρονα με έναν πόλεμο με άγνωστο τέλος. Η αύξηση των τιμών βασικών αγαθών, πρώτων υλών και ενεργειακού κόστους φέρνουν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες βιοτέχνες εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους , τους εργαζόμενους και όλα τα νοικοκυριά σε αδιέξοδο.
Σήμερα ο συλλογικός αγώνας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Απαιτούνται σταθερές θέσεις εργασίας και ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Εικόνες από την κατάθεση στεφανιών χθες στον τόπο θυσίας στο Βόλο. Την κατάθεση εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ έκαναν ο Α’ Αντιπρόεδρος Νικόλαος Πλουμιστός και ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος Μοσχος.
242
Απήχηση
7
Αλληλεπιδράσεις
Προώθηση δημοσίευσης
2

Συμμετοχή της ΟΕΒΕΜ στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης & Κινητοποίησης Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων καθίσταται αναγκαία για τη βιωσιμότητα τους.

Τα μέχρι τώρα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση έναντι της καλπάζουσας ακρίβειας, που απομειώνει δραματικά τα εισοδήματα και κατ’ επέκταση την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, υπολείπονται των πραγματικών αναγκών. Την ίδια στιγμή μόνο το κόστος ενέργειας των επιχειρήσεων έχει τουλάχιστον τριπλασιαστεί, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μετρό για τη συγκράτησή του. Μέσα σε αυτό το τοξικό περιβάλλον οι οφειλές των επιχειρήσεων αυξάνονται, ιδίως εκείνων που κατά τη διάρκεια της πανδημίας συσσώρευσαν υποχρεώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν καθοριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης.

Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας να συμμετέχουν δυναμικά στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, ώστε έστω και την ύστατη στιγμή να δώσουμε το μήνυμα πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα το λουκέτο είναι προ των πυλών με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία αλλά και την ανεργία. Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί.  Το κεντρικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10:00 π.μ.

Τα βασικά αιτήματά μας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι:

 • Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης
 • Πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας
 • Προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για την διακράτηση των θέσεων εργασίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καλούνται οι αντιπρόσωποι Σωματείων μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Μαγνησίας να συμμετάσχουν στην 1η Ετήσια Τακτική  Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα του Domotel Xenia Volos (Πλαστήρα 1) και ώρα 18:00. Σε περίπτωση μη απαρτίας η 2η  Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ίδια ώρα και ίδιο μέρος. Τέλος σε περίπτωση μη απαρτίας της 2ης θα πραγματοποιηθεί η 3η Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 ίδια ώρα και ίδιο μέρος. Με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1ο ΘΕΜΑ: Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2ο ΘΕΜΑ: Διοικητικός απολογισμός για την χρήση της περιόδου 13/10/2020 – 31/12/2021.

3ο ΘΕΜΑ: Οικονομικός απολογισμός  για την χρήση της περιόδου 13/10/2020 – 31/12/2020.

4ο ΘΕΜΑ: Οικονομικός απολογισμός  για την χρήση του έτους 2021.

5ο ΘΕΜΑ: Εκθέσεις ελεγκτικής επιτροπής.

6ο ΘΕΜΑ: Οικονομικός Προϋπολογισμός για το έτος 2022.

7ο ΘΕΜΑ: Μυστική ψηφοφορία για Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και Οικονομικό Προϋπολογισμό.

Σας γνωρίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν οι Αντιπρόσωποι των Σωματείων Μελών μας που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την ΟΕΒΕΜ, σύμφωνα με το Καταστατικό της ΟΕΒΕΜ. Η τακτοποίηση των συνδρομών μπορεί να γίνει μέχρι και λίγο πριν την έναρξη της Γ.Σ. (με μετρητά ή με προσκόμιση αποδεικτικού κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό της ΟΕΒΕΜ).

Πριν την έναρξη της Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΟΕΒΕΜ για το έτος 2022.

Γυναίκα & Συνδικαλισμός

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα υπενθύμισης των αγώνων και των θυσιών που έκαναν οι Γυναίκες για τα δικαιώματά τους, για την ισότητα των δύο φύλων. Η Γυναίκα καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει σε πολύ-ρόλους και παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα υπάρχουν στερεότυπα τα οποία για να ξεπεραστούν χρειάζεται ακόμη αρκετός χρόνος.

Η εξειδίκευση των ρόλων σε ανδρικούς και γυναικείους, εξυπηρετεί τη δόμηση μιας διαφορετικής ταυτότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αυτό ξεκινάει στο πλαίσιο της οικογένειας. Η Γυναίκα είναι συνυφασμένη με την μητρότητα και παράλληλα η αγορά εργασίας ενισχύει τη διάκριση των δύο φύλων.

Στο Συνδικαλιστικό κομμάτι σήμερα, διακρίνουμε ενεργή συμμετοχή πολλών Γυναικών αλλά υπάρχουν παράγοντες που αποτρέπουν τη συμμετοχή αρκετών ακόμα, όπως η έλλειψη χρόνου λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η Γυναίκα αναλαμβάνει να είναι εργαζόμενη, μητέρα, νοικοκυρά, νοσοκόμα των ηλικιωμένων ατόμων της οικογένειας κ.ά. Παράλληλα στερεοτυπικές αντιλήψεις δεν επιτρέπουν στη Γυναίκα να εισχωρήσει στο Συνδικαλιστικό κομμάτι, για παράδειγμα αρνητική στάση του συντρόφου ή αποθαρρυντική στάση συναδέλφων.

Αξίζει να σημειωθεί ο χαρακτηρισμός «…ιστορικόν δια τα επαγγελματικά χρονικά γεγονός…» η εκλογή της Ελ. Κωνσταντοπούλου ως «Προεδρίνας» στο Σωματείο Ζαχαροπλαστών Αθηνών το 1936. Φτάνουμε σήμερα μετά από τόσα χρόνια και τόσους αγώνες να μιλάμε για ανισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικονομικό). Οι προκαταλήψεις διατηρούν την ανισότητα και δεν στηρίζουν σε καμία περίπτωση την εξέλιξη των Γυναικών επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Ο Συνδικαλισμός οφείλει να δράσει  υπέρ της στήριξης των Γυναικών επιχειρηματιών και της εξάλειψης των έμφυλων στερεοτύπων. Υπάρχει η ανάγκη διαμόρφωσης μιας νέας κουλτούρας. Οφείλουμε να εξετάσουμε το «Γυναικείο ζήτημα» λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες θετικές και αρνητικές παραδόσεις και να προβληματιστούμε για τη «Γυναίκα» που προσφέρει καθημερινά στην κοινωνία. Σήμερα οι Γυναίκες πρέπει να έχουν θέσει στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, να υπερασπίζονται τα κεκτημένα και να αγωνίζονται για νέες κατακτήσεις.