Notice: Undefined index: a:1:{s:3:"ssl";b:1;} in /var/www/vhosts/w4655.controlpanel.ote.gr/oebem.gr/front/wp-includes/class-requests.php on line 213 Notice: Undefined index: a:1:{s:3:"ssl";b:0;} in /var/www/vhosts/w4655.controlpanel.ote.gr/oebem.gr/front/wp-includes/class-requests.php on line 213 Δελτία τύπου – OEBEM

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ

Η πανδημία, οι υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις συνεχίζονται με εμφανέστατο αντίκτυπο στις μικρές-πολύ μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Τα τελευταία μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν για επιχειρήσεις και εργαζόμενους ναι μην είναι θετικά, αλλά μόνο για ένα ποσοστό πληττόμενων. Δεν σώζουν σε καμία περίπτωση τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά από τον ασφυκτικό κλοιό που έχουν εγκλωβιστεί.

Η ΟΕΒΕΜ έχει τονίσει σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας πως υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι τυπικά ανοιχτές και ουσιαστικά κλειστές. Η εστίαση δείχνει ποσοστό μείωσης τζίρου 50-60% και το λιανεμπόριο παρά την εορταστική περίοδο που πέρασε και την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου δεν εμφανίζει τα αναμενόμενα έσοδα. Στους μειωμένους τζίρους προστίθενται μια σειρά νέων αρνητικών παραγόντων.

Η ενεργειακή κρίση εκτοξεύει το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, οι ανατιμήσεις που έχουν ήδη γίνει και το επόμενο μεγάλο κύμα αυξήσεων που αναμένεται, καθιστούν επιτακτική και άμεση την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης των μικρών επιχειρήσεων. Όπως:

 1. Αύξηση του ποσοστού της επιδότησης του ενεργειακού κόστους
 2. Απαλλαγή ή επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων
 3. Μετατροπή των επιστρεπτέων σε μη επιστρεπτέες προκαταβολές.
 4. Αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των χρεών της πανδημίας από 72 σε 120 ατόκως
 5. Τόνωση της ρευστότητας μέσω της ενίσχυσης των χρηματοδοτικών εργαλείων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης
 6. Μεταφορά των ασφαλιστικών εισφορών μετά το πραγματικό τέλος της πανδημίας ή στο τέλος του επαγγελματικού βίου του επαγγελματία
 7. Μείωση του ΦΠΑ των βασικών προϊόντων κατανάλωσης
 8. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ρεύμα και το πετρέλαιο

Με τέτοια μέτρα στήριξης οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια επιβίωσής τους και θα υπάρξουν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Σαφώς το καλύτερο θα ήταν να προβεί σε γενναία διαγραφή μέρους των χρεών. Η Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση αν θέλει να σωθεί η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και να μην χάσει κάθε οφειλή που έχει δημιουργηθεί στη διάρκεια της πανδημίας, αφού αυτό θα είναι το αποτέλεσμα στην περίπτωση νέων λουκέτων.

Τα νοικοκυριά βάλλονται και αυτά με τη σειρά τους από αντίστοιχα προβλήματα και τα μέτρα στήριξης θα πρέπει να έχουν διάρκεια για να είναι αποτελεσματικά. Το καλάθι της νοικοκυράς δεν μπορεί να αντέξει όλες αυτές τις ανατιμήσεις και με τη σειρά τους δεν θα αντέξουν και οι επιχειρήσεις. Να σημειωθεί πως ο πληθωρισμός προβλέπεται να ξεπεράσει το 6% τον Ιανουάριο. Φυσικά, είμαστε σύμφωνοι με την αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται την 1η Μαΐου, όμως πρέπει να ακολουθήσει και μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Το 2022 προβλέπεται μία ακόμα πολύ δύσκολη και κρίσιμη χρονιά. Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει, καταγράφοντας τα προβλήματα και δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο ουσιαστικής στήριξης. Η βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων δεν διασφαλίζεται σε καμία περίπτωση μόνο με την κάλυψη μέρους του μεγάλου ενεργειακού κόστους. Τα χρέη που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και η έλλειψη ρευστότητας βρίσκονται στο «κόκκινο», κάτι που φαίνεται από την δημιουργία νέων οφειλών σήμερα. Παρόλο που στις 26 του μηνός λήγει η προθεσμία ρύθμισης οφειλών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, μόνο λίγες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν.

Η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να αντέξει άλλο κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων!

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2022

Το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Κωδικός Πιστοποίησης 11111075), δέχεται αιτήσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία.

Μετά την επιμόρφωση οι συμμετέχοντες μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους και δεν χρειάζεται να αναθέσουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σε άτομο εκτός επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης.

 

Οι ώρες κατάρτισης είναι για:

 •   Γ κατηγορία επικινδυνότητας 10 ώρες (5 ώρες /ημέρα) κόστος 50€.
 •  Β κατηγορία επικινδυνότητας 35 ώρες (5 ώρες /ημέρα) κόστος 100€ (καταβάλλεται σε 2 δόσεις)

 

Δικαιολογητικά τα οποία θα μας αποστείλετε :

 • αίτηση
 • έναρξη
 • καταστατικό εταιρείας (σε περίπτωση που δεν πρόκειται για ατομική)
 • καταθετήριο

Επισυνάπτεται αίτηση 2022.

ΑΙΤΗΣΗ Τ.Α 2022

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η ΟΕΒΕΜ σε συνεργασία και με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας μοίρασαν την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 Χριστουγεννιάτικα κουτάκια με εδέσματα στο κέντρο της εστίασης του Βόλου αρκετά από τα οποία είχαν και από ένα δώρο τοπικής επιχείρησης.
Επαγγελματίες της Μαγνησίας, μέλη των Σωματείων αγκάλιασαν τη δράση και προσέφεραν δώρα για τους καταναλωτές. Η επιλογή του σημείου ήταν η «καρδιά» της εστίασης, η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα τελευταία μέτρα. Στηρίζουμε την εστίαση και όλους τους πληττόμενους κλάδους, τους Επαγγελματίες του τόπου μας, λέγοντας ευχαριστώ στους καταναλωτές.
Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τις επιχειρήσεις της γειτονιάς και της περιοχής μας. Ενθαρρύνουμε τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Αποδεικνύουμε πως αναγνωρίζουμε τον αγώνα για την επιβίωση. Είναι οι άνθρωποι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, της διπλανής πόρτας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Επαγγελματίες που στήριξαν τη δράση.
Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Μαγνησίας για τη στήριξη.
Ευχόμαστε Καλή Χρονιά! Με Υγεία σε όλο τον κόσμο!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας κατόπιν αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει στην υλοποίηση δύο δράσεων στήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας του Ν.Μαγνησίας ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η στήριξη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των Μελών τους είναι πάντα προτεραιότητα της ΟΕΒΕΜ.

Η ΟΕΒΕΜ με την στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας θα μοιράσει την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 Χριστουγεννιάτικα κουτάκια με εδέσματα στο κέντρο της εστίασης του Βόλου (Κουμουνδούρου, Τ.Οικονομάκη, Παραλία, κτλ), αρκετά από τα οποία θα έχουν και από ένα δώρο τοπικής επιχείρησης. Επαγγελματίες της Μαγνησίας, μέλη των Σωματείων αγκάλιασαν τη δράση και προσέφεραν δώρα για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα «εξαργυρώνουν» τις κάρτες στις ίδιες τις επιχειρήσεις.  Η επιλογή του σημείου είναι η «καρδιά» της εστίασης, η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα τελευταία μέτρα (πιστοποιητικά, διαχωρισμός εμβολιασμένων/νοσήσαντων και μη εμβολιασμένων). Στηρίζουμε την εστίαση και όλους τους πληττόμενους κλάδους, τους Επαγγελματίες του τόπου μας, λέγοντας ευχαριστώ στους καταναλωτές και δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά για να ευχηθούμε καλή χρονιά. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει τις επιχειρήσεις της γειτονιάς και της περιοχής μας. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνουμε τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Αποδεικνύουμε πως αναγνωρίζουμε τον αγώνα για την επιβίωση. Είναι οι άνθρωποι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, της διπλανής πόρτας. Τα κεράσματα θα μοιράσουν Άγιος Βασίλης και Ξωτικά. Αντίστοιχα θα μοιραστούν κουτάκια στον πεζόδρομο του Βελεστίνου, εκεί που εδρεύει ο αντίστοιχος Σύλλογος Επαγγελματιών και μέλος της ΟΕΒΕΜ. Η συγκεκριμένη δράση κατατέθηκε ως πρόταση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας , όπου και έγινε δεκτή.

Στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλίας (TRT, ASTRA, ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV) ήδη προβάλλεται τηλεοπτικό σποτ της ΟΕΒΕΜ με εικόνες από πλήθος επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται στην Ομοσπονδία μέσω των Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Βλέποντάς ‘το αμέσως θα αντιληφθεί κανείς πως στη Μαγνησία δραστηριοποιούνται επαγγελματίες όλων των κλάδων και σίγουρα μπορούν όλοι οι καταναλωτές να βρουν αυτό που αναζητούν (ζαχαροπλάστες, επιπλοποιοί, μεταλλουργοί, ψυκτικοί, λαϊκές αγορές κτλ) . Η προβολή αυτή γίνεται σε μια προσπάθεια προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και στήριξης της τοπικής οικονομίας, που έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα και πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Η εμβέλεια της διαφημιστικής καμπάνιας δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή της Μαγνησίας, αλλά προβάλλεται σε όλη τη Θεσσαλία. Επιθυμία μας είναι να στηρίξουμε τους επαγγελματίες, να υπενθυμίσουμε στους καταναλωτές πως πρέπει να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και επισημαίνουμε πως οι επαγγελματίες είναι εδώ δίπλα σας να σας εξυπηρετήσουν με την καλύτερη ποιότητα στις καλύτερες τιμές και τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.. Η ικανοποίηση των πελατών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή του επαγγελματία.

Η ΟΕΒΕ Μαγνησίας θα έρθει σε επαφή με τις υπόλοιπες ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος, και όχι μόνο, για τη δημιουργία μιας κοινής διαφημιστικής καμπάνιας. Η προθυμία της ΟΕΒΕΜ για συνεργασία με τις όμορες ΟΕΒΕ είναι αποδεδειγμένη και από προηγούμενες δράσεις. Τα προβλήματα, τα συμφέρονται και οι διεκδικήσεις των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είναι κοινά. Με από κοινού δράσεις θα έχουμε αποτελέσματα.

Η ΟΕΒΕΜ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της εύχονται σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά! Καλά Χριστούγεννα! Υγεία, ειρήνη, αγάπη. Αισιοδοξία και ευημερία σε όλα τα επίπεδα. Και μην ξεχνάμε…

Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις! Εμπιστευόμαστε τους ντόπιους επαγγελματίες!

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

17 Νοεμβρίου 1973. Πέρασαν 48 χρόνια από τότε που ο λαός και η νεολαία μας ξεσηκώθηκαν και εξεγέρθηκαν ενάντια στη χούντα. Οι άνθρωποι αυτοί αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον, για την ατομική και πολιτική Ελευθερία, την Ισότητα, την Δικαιοσύνη και την Δημοκρατία. Αυτά τα ιδανικά δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα.

Το Πολυτεχνείο είναι η ενεργή μνήμη της Δημοκρατίας μας με μηνύματα αναλλοίωτα στο χρόνο. Ο διαρκής αγώνας για την Δημοκρατία και την Ελευθερία είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, βιώνοντας μια πανδημία με άγνωστο τέλος και συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει συνεχώς να προσπαθούμε και να μην απαξιώνουμε σε καμία περίπτωση. Αν τα παρατήσουμε οι ζημιές θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σήμερα εξακολουθούμε να τιμάμε τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, την δικαίωση του αγώνα τους και την ανεκτίμητη προσφορά τους. Σήμερα πρέπει να αντισταθούμε για την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, της Κοινωνίας και της Οικονομίας.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα τους με ομοψυχία. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας, το οφείλουμε στο μέλλον μας! Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή!

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων των φορέων: Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας,  Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν.Μαγνησίας, Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας, Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων Καφετεριών Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού, Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας, Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου  στην Περιφέρεια Μαγνησίας.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

 • Τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση όσον αφορά τη διασπορά του Covid-19
 • Την έλλειψη μέτρων στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις των τελευταίων μέτρων
 • Την μη εφαρμογή κανόνων ισοτιμίας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους κλάδους.
 • Την βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου, με αποτέλεσμα την συντριβή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων απασχόλησης
 • Τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων (πώληση εμπορικών προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, μαύρη εργασία κτλ)

ΖΗΤΑΜΕ:

 1. Αναπροσαρμογή των προστίμων
 2. Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές
 3. Η Επιστρεπτέα προκαταβολή να μετατραπεί σε «Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή»
 4. Μείωση των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία (λόγω της μείωσης του τζίρου)
 5. Παράταση μισθώσεων και απαγόρευση των εξώσεων
 6. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών
 7. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
 8. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στην εστίαση
 9. Μείωση του ΦΠΑ στα επαγγέλματα που θίγονται άμεσα από τα μέτρα
 10. Μείωση φορολογικών συντελεστών
 11. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
 12. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων
 13. Μεταφορά των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, στο οριστικό τέλος της
 14. Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές στο τέλος της πανδημίας
 15. Μετάθεση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του επαγγελματικού βίου
 16. Αναστολή Ασφαλιστικών Υποχρεώσεων όσο διαρκεί η πανδημία
 17. Επαναφορά των 120 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς περιορισμούς
 18. Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 19. Εργαλείο Χρηματοδότησης για αποπληρωμή επιταγών της πανδημίας, οι οποίες έληξαν τέλη Οκτωβρίου 2021
 20. Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού
 21. Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους , στο πλαίσιο της ισονομίας.
 22. Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί
 23. Ειδική τιμολόγηση ενέργειας για επιχειρήσεις με μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος (π.χ. ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, βιομηχανία κ.α.)
 24. Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πχ αργυροχρυσοχοΐα – γουναρικά)
 25. Ουσιαστική και σταθερή ενίσχυση του ΕΣΥ σε πόρους, ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας των Νησιών. Ανάπτυξη και ολοκλήρωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) – Οργανική ένταξη των ΤΟΜΥ στο ΕΣΥ.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω φορέων, καλούνε την Ελληνική Κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο στη διάρκεια της Πανδημίας του Covid-19, και να εξετάσει θετικά τα παραπάνω αιτήματα.

Εκ μέρους των

Διοικητικών Συμβουλίων

 1. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Καναβιτσά Δωροθεά

 1. Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Μπαρ Αναψυκτηρίων & Καταστημάτων Εστίασης Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Στεφάνου Στέφανος

 1. Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Πρόεδρος Οντόπουλος Απόστολος

 1. Σύλλογος Χρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Νιζάμης Δημήτριος

 1. Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Κλητσινάρης Στέλιος

 1. Σύλλογος Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων, Καφετεριών, Ταβερνών και συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού

Πρόεδρος, Μπακίρης Ευάγγελος

 1. Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Τύμπας Στέφανος

 1. Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου

Πρόεδρος Καλαμπακιώτης Γεώργιος

 1. Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Σκιάθου

Πρόεδρος, Δημητριάδης Χρήστος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΟΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 του Προεδρείου της ΟΕΒΕ Μαγνησίας με το Προεδρείο της ΟΕΒΕ Τρικάλων στα Τρίκαλα.  Κατά την επίσκεψη της ΟΕΒΕΜ δόθηκαν συγχαρητήρια για την επανεκλογή του κ.Αγγελάκη και της νέας Διοίκησης, τους ευχηθήκαν καλή επιτυχία στο έργο τους

Οι εκπρόσωποι των ΟΕΒΕ συζήτησαν την κατάσταση των Μικρομεσαίων που έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται από την Πανδημία. Τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι κοινές για τον κόσμο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία και οι φορείς που τους εκπροσωπούν σε μια από κοινού συνεργασία μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων και την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ειδικά για τη Θεσσαλία, η συνέργια και η σύμπραξη των Ομοσπονδιών με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς – θεσμούς, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά το σύνολο της αγοράς. Σε αυτό το πλαίσιο τέθηκαν στόχοι και δράσεις τόνωσης των μικρομεσαίων.

Ανάμεσα στα θέματα διαλόγου ήταν το επόμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος σε συνέχεια του 1ου που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Βόλο, η δημιουργία μιας διαφημιστικής καμπάνιας στήριξης και προώθησης των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων σε Πανθεσσαλικό επίπεδο, η προβολή και αξιοποίηση του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου κ.ά.

Στη συνάντηση εκ μέρους της ΟΕΒΕ Μαγνησίας παρευρέθηκαν η Πρόεδρος Δωροθέα Καναβιτσά, ο Α’ Αντιπρόεδρος Νίκος Πλουμιστός, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Φόβος και ο Γεν. Γραμματέας Θανάσης Μόσχος. Την ΟΕΒΕ Τρικάλων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Ευάγγελος Αγγελάκης, ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Κόκκας και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χύμα.

Θα υπάρξει συνέχεια των συναντήσεων με τις ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία συνολικά, απαιτούν ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων μέσα σε ένα πνεύμα ομαδικότητας φορέων, θεσμών, επιχειρήσεων και Πολιτείας.

ΑΠΕΡΓΙΑ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ!

Ο Σύνδεσμος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας συμμετέχει σήμερα Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 στην Πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση του κλάδου. Μετά την ανακοίνωση των τελευταίων μέτρων και την επίσημη έκδοση του ΦΕΚ , ο κλάδος των κομμωτών βρίσκεται σε άτυπο “lockdown” και οι επαγγελματίες σε ρόλο «αστυνομικού».

Η υποχρέωση του πελάτη να προσκομίσει rapid ή PCR test και να δείξει στοιχείο ταυτοποίησης κατά την είσοδό του στο κομμωτήριο, φέρει αρνητικές συνέπειες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα αυτών των μέτρων θα είναι η επιλογή συνεργασίας με κομμωτές μη επαγγελματίες κατ’ οίκον ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους, κάτι που θέτει επίσης σε μεγαλύτερο κίνδυνο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και παράλληλα μειώνει τα έσοδα των επαγγελματιών και του κράτους. Άρα θα προκύψει μια νέα συσσώρευση χρεών των επαγγελματιών κομμωτών και ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού της παραοικονομίας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη και η λειτουργικότητα μιας πολύς μικρής επιχείρησης, τη στιγμή που ένας πολύ μικρός επιχειρηματίας πρέπει να εξυπηρετεί και να ελέγχει τους πελάτες. Τα πρόστιμα δεν είναι λύση, αντιθέτως δημιουργούν μεγαλύτερη σύγχυση. Για ποιο λόγο να φέρει ευθύνη ο επαγγελματίας για τα πιστοποιητικά, τη στιγμή που η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι πρώτα απ’ όλα ατομική ευθύνη και εν συνεχεία συλλογική. Για ποιο λόγο να πληρώνει πρόστιμο το κατάστημα; Για ποιο λόγο να διαχωρίζονται οι πελάτες; Η εργαλειοποίηση του κλάδου δεν έχει άλλα περιθώρια. Ο κίνδυνος διασποράς του ιού δεν βρίσκεται μέσα στις επιχειρήσεις.

Ο Σύνδεσμος Κουρέων Κομμωτών Ν.Μαγνησίας επισημαίνει πως εξ αρχής τα μέλη του τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διασφαλίζοντας την προστασία των πελατών και σήμερα βρίσκονται άθελά τους σε ρόλο «ελεγκτικού μηχανισμού».  Ο κλάδος πρέπει να εξαιρεθεί από αυτά τα μέτρα και η Πολιτεία να μεριμνήσει για την στήριξη των επαγγελματιών που από την αρχή της πανδημίας ήταν καθ’ όλα υπάκουοι και πρότυπα, κλείνοντας τα μαγαζιά τους και στη συνέχεια αυξάνοντας τα ωράρια εργασίας για την εξυπηρέτηση των πελατών και την επιβίωση των επιχειρήσεων.

Τα αιτήματα του κλάδου των Κουρέων Κομμωτών:

 • Μεταφορά των υπηρεσιών της Κομμωτικής Τέχνης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%
 • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
 • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου μας με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
 • Επίδομα ειδικού σκοπού σε όλους τους κομμωτές-κουρείς ,καθώς λόγω της εφαρμογής των μέτρων που επιβλήθηκαν από το κράτος σχετικά με την τήρηση της απαιτούμενης απόστασης και το σύνολο των παρευρισκόμενων μέσα στο κομμωτήριο /κουρείο, οδηγηθήκαμε σε υπολειτουργία
 • Την μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές και καμία απώλεια ενεργής ρύθμισης
 • Να σταματήσει η μεταπώληση των επαγγελματικών βαφών από τα καταστήματα τροφίμων (super market) και τα φαρμακεία
 • Πώληση των καλλυντικών προϊόντων κομμωτικής επαγγελματικής χρήσης (βαφές μαλλιών κλπ) μόνο σε επαγγελματίες

Η Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα κινδυνεύει!

Για μία ακόμα φορά οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να αφανιστούν λόγω και των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας Covid-19. Οι Μικρομεσαίοι βρίσκονται και πάλι σε θέση αστυνόμευσης, τη στιγμή που είναι αντιμέτωποι με ήδη υπάρχοντα χρέη, μειώσεις τζίρων, έλλειψη ρευστότητας, ανατιμήσεις και αυξήσεις ρεύματος, πρώτων υλών, μεταφορών, με μέτρα στήριξης που αποδεικνύονται ελλειπή λόγω των καθημερινών εξελίξεων .

Ο επιχειρηματικός κόσμος έχει τηρήσει μέχρι σήμερα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έχει τονίσει την αναγκαιότητα των εμβολιασμών στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας. Όμως, με τα νέα μέτρα προκύπτουν και νέα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κάτι που θα αποδειχθεί εν καιρώ στην πτώση των τζίρων. Το κόστος των test θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τις καταναλωτικές επιλογές των πολιτών.

Ειδικά η εστίαση, το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια βιώνουν ήδη απώλειες. Οι κλειστοί χώροι της εστίασης δεν δέχονται ανεμβολίαστους, οι μεικτοί απαιτούν την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού τεστ, κάτι που μειώνει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των πελατών, όπως απαιτείται στο λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια. Ειδικά για τα τελευταία αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση των κατ’ οίκον επισκέψεων. Κάτι το οποίο είναι απολύτως αντίθετο με την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και μειώνει τα έσοδα του κράτους. Επίσης, η εξαίρεση επιχειρήσεων από τα τελευταία μέτρα προκαλεί διχασμό και διαχωρισμό των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, προς όφελος των μεγάλων, τη στιγμή που για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ δεν απαιτείται πιστοποιητικό σε αντίθεση με το μικρό λιανικό εμπόριο.

Η Πολιτεία από τη στιγμή που θέτει ως στόχο την αύξηση των εμβολιασμών, οφείλει να επικεντρωθεί στον τρόπο που θα καταφέρει να πείσει και όχι στο να εργαλειοποιεί τις επιχειρήσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου. Η επιχειρηματικότητα είναι μια αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάσει και ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος προστασίας της δημόσιας υγείας και επιστροφής στην κανονικότητα.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται ουσιαστική στήριξη πριν καταστραφούν ολοσχερώς και μπουν λουκέτα, τα οποία θα φέρουν συνέπειες και στις θέσεις απασχόλησης. Ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα της αναστολής των επιταγών που έγινε, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να «κοκκινίσουν». Μόνο μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο στήριξης θα καταφέρουν να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο αιτούμαστε τα εξής:

 • Μετάθεση των πληρωμών των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023
 • Νομοθετική παρέμβαση στο θέμα των ενοικίων των επιχειρήσεων
 • Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
 • Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων με νέα προγράμματα μη επιστρεπτέας προκαταβολής
 • Επιδότηση όλων των χρεών που έχουν δημιουργηθεί από 12/3 έως το τέλος του έτους
 • Μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση σε 6% για καφέ και φαγητό
 • Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
 • Μείωση των φορολογικών συντελεστών
 • Μείωση του τέλους επιτηδεύματος
 • Μετάθεση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο τέλος του επαγγελματικού βίου

Από την πλευρά μας επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως ακολουθούμε πιστά τα εκάστοτε μέτρα, έχουμε καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντέξουμε τα διαδοχικά lockdown και να επιβιώσουμε. Καλούμε την Πολιτεία να εξετάσει εκ νέου τις τελευταίες αποφάσεις της, να αφουγκραστεί τα αιτήματά μας, να συνομιλήσει με τα όργανα εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και να μας στηρίξει έως ότου χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας.

Ημερίδα: «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες»

Πραγματοποιήθηκε Με πλήρη επιτυχία τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Οι τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη μετά-Covid-19 εποχή. Προοπτικές & Ευκαιρίες» στην αίθουσα του Domotel Xenia Volou.  Η δράση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της για τις τρέχουσες εξελίξεις της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας και διεξήχθη με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

Το αρχικό καλωσόρισμα έγινε από την Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Δωροθέα Καναβιτσά , η οποία επισήμανε την υφιστάμενη κατάσταση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τις ανάγκες τους. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και οι παρόντες Βουλευτές Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η πρώτη τοποθέτηση έγινε από τον κ.Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, ο οποίος επισήμανε πως «Ζητούμενο είναι η αύξηση του μεγέθους της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η αύξηση της παραγωγής και η διείσδυση στο εξωτερικό».  Επίσης, ανέφερε πως προωθείται ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο κινητροδότησης για την αύξηση του μεγέθους και της εξωστρέφειας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η δεύτερη τοποθέτηση έγινε από τον κ.Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, Γεν. Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Τονίστηκε η αξία της γαλάζιας οικονομίας και των λιμένων της Μαγνησίας. «Ο ρόλος ενός λιμανιού είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη μιας περιοχής και το λιμάνι του Βόλου συμπεριλαμβάνεται στα 10 λιμάνια για τα οποία έχει ξεκινήσει διαδικασία αξιοποίησης από την Πολιτεία».

Η τρίτη τοποθέτηση έγινε από τον κ.Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος έθεσε ως 1ο άξονα τα προβλήματα βιωσιμότητας και 2ο τις προκλήσεις του ταχύτατου ψηφιακού μετασχηματισμού, της εντατικοποίησης του ανταγωνισμού σε ένα νέο οικονομικό περιβάλλον και κυρίως την περιορισμένη πρόσβαση των ΜμΕ σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Επίσης, ανακοίνωσε: «Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ έχει ξεκινήσει μια συνεργασία σε επίπεδο διερεύνησης αναγκών και δυνατοτήτων με την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε να δημιουργηθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων».

Ο Δρ Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παρουσίασε μια σειρά στοιχείων και διαγραμμάτων με χαρακτηριστικά των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σημαντικοί δείκτες που κάνουν κατανοητή την πορεία των ΜμΕ σε θέματα απασχόλησης, προστιθέμενης αξίας, εξαγωγών από το 2008 έως σήμερα, παράλληλα με μια πρόταση «συνταγή» επιβίωσης και ανάπτυξης. Τόνισε: «Είναι ανάγκη η αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως Ταμείο επιχειρηματικότητας ΙΙ και Ταμεία Εγγυοδοσίας, με ποσό ρευστότητας ύψους 1,5 δις».

Τελευταία τοποθέτηση έγινε από την κα Ιωάννα Κιντά, Πρόεδρο ΑΕΔΕΠ, Πρόεδρο & Δ/Σ Διοίκησης και Διαχείρισης Α’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, Επιχειρηματίας – Οικονομολόγος, η οποία παρουσίασε όλες τις επενδυτικές δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020, με αναλυτικά οικονομικά στοιχεία προγραμμάτων, αιτήσεων υποβολής και εγκρίσεων στη Θεσσαλία και ειδικά στη Μαγνησία. Σημείωσε: «Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ 2 και τρεις ακόμα δράσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων».

Τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από εκπροσώπους φορέων και Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ, στις οποίες δόθηκαν απαντήσεις από τους ομιλητές.

Ως τελικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως ευθύνη της Πολιτείας είναι η διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου για τις Μικρές επιχειρήσεις με σκοπό την εξομάλυνση του χρηματοδοτικού πεδίου. Από την άλλη πλευρά, οι Μικρές επιχειρήσεις για να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν έχουν την ευθύνη να μεγαλώσουν οι ίδιες, να κάνουν συμπράξεις και συνέργιες, με βασική προϋπόθεση την ενίσχυση της διατοπικότητας και της εξωστρέφειας. Το σχέδιο πρέπει να είναι περισσότερο στοχευμένο, παρά να έχει οριζόντιο χαρακτήρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. : Βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, Εκπρόσωπος της Υφυπουργού Ζέττας Μακρή, Εκπρόσωπος του Βουλευτή Αθανάσιου Λιούπη, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων – Απασχόλησης – Εμπορίου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Ζέρβας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης και Γεν. Γραμματέας Βασίλειος Ζαχείλας, Επρόσωπος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος Γεωργία Φράγκου, Εκπρόσωπος της ΑΕΔΕΠ Απόστολος Παπαδούλης, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Μαγνησίας & Β.Σποράδων Κωνσταντίνος Τσουράπας, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Λάρισας Δημήτρης Παληογιάννης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος και Εκπρόσωποι, Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Τσέλιος, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Γιώργος Ζαφείρης και Αντιπρόεδρος Βασίλης Καραουλάνης, Διευθυντής Καταστήματος Βόλου Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Γεώργιος Νικολέρης και Εκπρόσωποι Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank και Εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ.

Θερμές ευχαριστίες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας για τη στήριξη που παρέχει πάντα στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας.

Να σημειωθεί πως μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση του κόσμου που παρακολούθησε διαδικτυακά την ημερίδα.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.