ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΕΒΕΜ ΕΝΟΨΕΙ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας απέστειλε σήμερα Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 επιστολή στους:  Βουλευτές Μαγνησίας: κ.κ. Μπουκώρο Χρήστο, Μακρή Ζέττα, Λιούπη Αθανάσιο, Μαραβέγια Κωνσταντίνο, Μεϊκόπουλο Αλέξανδρο, Παπανάτσιου Αικατερίνη,  Γεν. Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ.Τριαντόπουλο Χρήστο, Γεν. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, κ.Γεωργιάδη Πάτροκλο, θέτοντας τις προτάσεις της ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Thessaloniki HELEXPO Forum το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020. Σας παραθέτουμε την επιστολή:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Thessaloniki HELEXPO Forum το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, καταθέτει τις παρακάτω προτάσεις για τον επιχειρηματικό, και όχι μόνο κόσμο με την ελπίδα ότι κάποιες από τις παρακάτω προτάσεις θα υιοθετηθούν.

 1. Ακατάσχετος Τραπεζικός Επιχειρηματικός Λογαριασμός. Η δέσμευση ενός λογαριασμού επηρεάζει άμεσα τη ρευστότητα μιας επιχείρησης και κατ’ επέκταση την κάλυψη των υποχρεώσεών της. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρήση καρτών μελλοντικά ενδεχομένως να είναι καθολική, πράγμα που καθιστά αναγκαίο την δημιουργία ενός τέτοιου λογαριασμού όπως αυτή τη στιγμή υπάρχει και σε άλλες ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.
 2. Μείωση φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων. Διαπιστώνεται ότι οι φορολογικοί συντελεστές της χώρας μας είναι από τους ακριβότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζεται άμεση προσαρμογή τουλάχιστον στο μέσο όρο.
 3. Δημιουργία Αφορολόγητου πεδίου για όλες τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις είναι οι μοναδικές οντότητες που φορολογούνται από το πρώτο (1ο) ευρώ (€).
 4. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα επαγγελματικά ακίνητα.
 5. Μείωση Φ.Π.Α. για όλους τους κλάδους. Δεδομένου ότι όλες οι επιχειρήσεις συνεισφέρουν αποφασιστικά σε όλους τους τομείς απαιτείται να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κλάδους, προκειμένου και τα προϊόντα αλλά και οι παροχές υπηρεσιών να γίνουν πιο προσιτές στο καταναλωτικό κοινό.
 6. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα. Ο δεδομένος φόρος αποτελεί μεγάλη πληγή για τις επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων προπληρώνουν την υποχρέωσή τους χωρίς να μπορούν να είναι ενεργές για την επόμενη σεζόν.
 7. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
 8. Πάγωμα και κεφαλαιοποίηση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών. Δυνατότητα μεταφοράς τους στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, με μορφή εξαγοράς ή αφαίρεσης από τον ασφαλιστικό χρόνο του ασφαλισμένου.
 9. Επικαιροποίηση 120 Δόσεων. Να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε Έλληνα Πολίτη να εντάσσεται στο σύστημα των 120 δόσεων επικαιροποιημένο, δηλαδή εάν τον τρέχων μήνα είμαστε στην 101 δόση να μπορεί να μπει στις 101 δόσεις, και εάν τον επόμενο είμαστε στην 100 να μπορεί να μπει στις 100. Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες είτε έχουν ενταχθεί είτε έχουν απενταχθεί από προηγούμενες ρυθμίσεις. (Νομοθετική πρωτοβουλία ΟΕΒΕΜ).
 10. Επιχορήγηση και όχι δανειοδότηση των επιχειρήσεων. Η επιχορήγηση αποτελεί τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης στη διάρκεια του «οικονομικού πολέμου». Οι τραπεζικοί δανεισμοί είναι εξαιρετικά δύσκολοι για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και η ανάγκη για επαναφορά στην κανονικότητα και βιωσιμότητα, απαιτεί επιχορηγήσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ρευστότητα όλου του οικονομικού συστήματος.
 11. Επιβράβευση των επιχειρήσεων που δεν έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στηρίξει την οικονομία και πρέπει να αναγνωρισθεί η συμβολή τους με κριτήρια φορολογικά και ασφαλιστικά (bonus).
 12. Μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ).
 13. Ολοσχερής κατάργηση επιταγών. Έχει διαπιστωθεί ότι το σύστημα με τη χορήγηση επιταγών από πελάτες προς προμηθευτές έχει δημιουργήσει αρκετές φορές προβλήματα και εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του οικονομικού συστήματος επιβαρύνοντας φορολογικά και όχι μόνο τον κάτοχο των επιταγών, οι οποίες παραμένουν ανείσπρακτες.
 14. Ταχύτερες διαδικασίες στην έκδοση αδειών με την χρήση σύγχρονων μέσων οι οποίες θα προσπεράσουν εμπόδια ή προβλήματα γραφειοκρατικού χαρακτήρα.
 15. Οικονομική ενίσχυση ΟΤΑ και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), με στόχο την αποπληρωμή τεχνικών έργων και προμηθειών.
 16. Κονδύλια για την ψηφιακή εκπαίδευση εργοδοτών και εργαζομένων. Οι ψηφιακές δεξιότητες πρέπει να αναβαθμιστούν μέσω ειδικών εργαλείων και στοχευμένων δράσεων, ώστε να αναπτυχθούν ψηφιακά οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (π.χ. ηλεκτρονικές παραγγελίες, τηλεργασία κτλ).
 17. Προγράμματα επιδότησης επιχειρήσεων για την διατήρηση θέσεων εργασίας και την δημιουργία νέων. Προγράμματα επιδότησης ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών.
 18. Μείωση ενοικίων μέχρι την «έξοδο» από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε και αντίστοιχες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.
 19. Προστασία πρώτης κατοικίας και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει με τρόπο ρεαλιστικό και χωρίς υποσημειώσεις και δεσμεύσεις.
 20. Αξιοποίηση ευρωπαϊκής & εθνικής χρηματοδότησης για ενεργειακή αυτάρκεια. Μείωση ενεργειακών αναγκών, με την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων που προσφέρει πολλαπλάσια στην απασχόληση. Κατάρτιση & αξιοποίηση των τεχνικών κλάδων στο πλαίσιο αυτό.
 21. Ενίσχυση Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Πόροι, ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ανάπτυξη Κινητών Ομάδων Υγείας. Μείωση της συμμετοχής των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων με κριτήρια.

Τα παραπάνω αποτελούν τις βασικές προτάσεις της ΟΕΒΕΜ, οι οποίες εάν υιοθετηθούν θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην επαναφορά της κανονικότητας των επιχειρήσεων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕΧΡΙ 31/10/2020

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, έχοντας καταθέσει επιστολή στις 17/07/2020, με θέμα «Παράταση Αναβάθμισης Ταμειακών Μηχανών έως 31/12/2020», έλαβε σήμερα ενημέρωση για τις νέες προθεσμίες, από την Βουλευτή Μαγνησίας κ.Ζέττα Μακρή, η οποία και κατέθεσε αντίστοιχη Κοινοβουλευτική Αναφορά. Η προθεσμία αναβάθμισης των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) παρατείνεται μέχρι την 31-10-2020. Σας παραθέτουμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών:

«Απαντώντας στο ΥΠΟΙΚ 80507 ΕΞ 2020/27-7-2020 έγγραφό  σας  (αριθμός εισερχομένου πρωτοκόλλου: ΑΑΔΕ 1089594/28.7.2020), σχετικά με την 2349/24.7.2020 αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για τα θέματα αρμοδιότητας μας, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Α. Με την Α.1011/16-1-2020 (ΦΕΚ 85Β΄/24-1-2020) Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ορίστηκε, μεταξύ άλλων, η απόσυρση από την χρήση μοντέλων Φ.Η.Μ. που  έλαβαν  άδεια καταλληλότητας με βάση τις Τεχνικές Προδιαγραφές της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ.1234/2002 (1362Β΄) και ΠΟΛ 1135/2005 (1592Β΄), εξαιρουμένων των Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ. και των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων, μέχρι την 31-5-2020.

Στο πλαίσιο της ανάγκης παροχής πρόσθετου χρόνου για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης απόσυρσης από την χρήση των Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ) που αναφέρονται στην ανωτέρω Απόφαση, εκδόθηκε η Α.1100/29-4-2020 (ΦΕΚ 1751Β΄/7-5-2020) Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31-7-2020 η  προθεσμία  της  απόσυρσης αυτών.

 Με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων λόγω των αρνητικών κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, covid-19, υπεγράφη Σχέδιο Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31-10-2020 η προθεσμία απόσυρσης από την χρήση των ανωτέρω ΦΗΜ.

Η απόσυρση, συνεπώς, από την χρήση των εν λόγω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 31-10-2020 (αντί για την 31-5-2020 που αρχικά προβλεπόταν) και οι κάτοχοι αυτών υποχρεούνται να δηλώσουν, μέχρι τις 31-10- 2020, την παύση αυτών.

Β. Με την Α.1024/31-1-2020 (ΦΕΚ 317Β΄/6-2-2020) Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ορίστηκαν οι συμπληρωματικές τεχνικές προδιαγραφές πρωτοκόλλου επικοινωνίας και κρυπτογράφησης για την διαβίβαση δεδομένων στο πληροφοριακό  σύστημα  των  Φ.Η.Μ., όπως ισχύει.

Στο πλαίσιο παροχής πρόσθετου χρόνου για την διευκόλυνση των  επιχειρήσεων  ως προς την εκπλήρωση της υποχρέωσης αναβάθμισης λογισμικών των  χρησιμοποιούμενων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών, που αφορούν στο πρωτόκολλο επικοινωνίας και κρυπτογράφησης για την διαβίβαση των δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα των ΦΗΜ, εκδόθηκε η Α.1102/29-4-2020 (ΦΕΚ 1812Β΄/12-5- 2020) Απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31-7-  2020 η προθεσμία της αναβάθμισης των υπαρχόντων ενεργών ΦΗΜ, εξαιρουμένων των ΑΔΗΜΕ Ταξιμέτρων.

Με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων λόγω των αρνητικών κοινωνικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, covid-19, υπεγράφη Σχέδιο Απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., με την οποία παρατείνεται μέχρι την 31-10-2020 η προθεσμία αναβάθμισης των ανωτέρω ΦΗΜ.

Συμπληρωματικά, σας γνωρίζουμε ότι στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, στην ενότητα Ανακοινώσεις, έχει ήδη αναρτηθεί το από 21.07.2020 Δελτίο Τύπου της  Α.Α.Δ.Ε.  το οποίο ενημερώνει για την παράταση της προθεσμίας απόσυρσης των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και για την παράταση της προθεσμίας για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ, μέχρι τις 31-10-2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕΜ ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»

Οι συσκέψεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της συνεχίζονται, και χθες παρευρέθηκε στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ εκ μέρους  της Ένωσης Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης Υπόδησης & Οικιακής Χρήσης  Ν.Μαγνησίας «Γόρδιος Δεσμός», ο Πρόεδρος Ανδρέας Αϊβαζόγλου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο  Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, η Γεν. Γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Πλουμιστός, ο Ταμίας Ιωάννης Φόβος, ο Έφορος Αθανάσιος Μόσχος, το μέλος Γεώργιος Γκάλιος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης.

Ο κλάδος των Λαϊκών Αγορών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν ιδιαίτερα την περίοδο υποχρεωτικής παύσης λειτουργίας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού και είναι κυρίως οικονομικά αλλά και λειτουργικά.

Πρώτον, συζητήθηκε το θέμα της ρευστότητας, το οποίο πλέον αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα για τους επιχειρηματίες των Λαϊκών Αγορών και εν συνεχεία τροχοπέδη αποτελεί η καθοδική μείωση του τζίρου, με πτώση 70-75%. Δεύτερον, συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά τις οφειλές των συναδέλφων στις Λαϊκές Αγορές, οφειλές οι οποίες έχουν πλέον διογκωθεί και είναι εξαιρετικά δύσκολο με την σημερινή οικονομική κρίση που διανύουν να τις εξοφλήσουν άμεσα. Πρόταση του Προέδρου Ανδρέα Αϊβαζόγλου είναι η πληρωμή του «Ημερήσιου Δικαιώματος» σε καθημερινή βάση και η δυνατότητα ρύθμισης με εισοδηματικά κριτήρια.

Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη χρηματοδότησης των επιχειρηματιών των Λαϊκών Αγορών και η ένταξη τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ. Η ΟΕΒΕΜ από την μεριά της θα προβεί σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ώστε να υπάρξει σχετική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων προκειμένου οι επαγγελματίες αυτοί να μπορούν να ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ ή Ευρωπαϊκά.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα είναι ο τρόπος λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, ο οποίος πρέπει να αλλάξει και να βελτιωθεί. Η αλλαγή σε λειτουργικό επίπεδο και ένας νέος σχεδιασμός πρέπει να είναι στα άμεσα σχέδια του κλάδου. Με αυτόν τρόπο θα υπάρξει αλληλοσεβασμός μεταξύ των επαγγελματιών που απασχολούνται στις Λαϊκές Αγορές αλλά και ένας αμφίδρομος σεβασμός μεταξύ των επαγγελματιών με τους αρμόδιους φορείς και με τους καταναλωτές.

Συμφωνήθηκε μια κοινή γραμμή μεταξύ την ΟΕΒΕΜ και της Ένωσης Λαϊκών Αγορών «Γόρδιος Δεσμός», όσον αφορά το κομμάτι καθολικής βελτίωσης όλου του πλαισίου λειτουργίας του κλάδου με προτάσεις προς τον εκσυγχρονισμό. Τέλος, διαπιστώθηκε η πολύ καλή συνεργασία των δύο οργάνων κατά την περίοδο του Κορωνοϊού, με αποτέλεσμα την καλή εικόνα των Λαϊκών Αγορών που υπήρχε κατά την επίσκεψη από τον Δήμαρχο Βόλου και τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕΜ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) επισκέφθηκαν σήμερα τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αριστείδη Σαββάκη στο γραφείο του, με κύριο θέμα συζήτησης την στέγαση της ΟΕΒΕΜ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της.

Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ο Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, ο Β’ Αντιπρόεδρος Βασίλειος Τόπας, η Γεν. Γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, το μέλος Γεώργιος Γκάλιος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ΟΕΒΕΜ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία με βασικότερο θέμα συζήτησης την στέγαση τους. Είναι μια περίοδος πραγματικά δύσκολη για την Ομοσπονδία και τα Σωματεία, που καλούνται να καλύψουν αρκετές δαπάνες, χωρίς όμως να έχουν τα αντίστοιχα έσοδα. Τα Συνδικαλιστικά αυτά όργανα και οι Διοικήσεις που εκλέγονται, εκπροσωπούν πλήθος επιχειρηματιών του Νομού Μαγνησίας και αγωνίζονται καθημερινά για τις διεκδικήσεις των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων του Νομού μας, ενώ παράλληλα κάνουν πράξη την κοινωνική τους ευαισθησία.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αριστείδης Σαββάκης υποδέχτηκε θερμά τους Εκπροσώπους της ΟΕΒΕΜ και έδειξε το ενδιαφέρον του για το σημαντικό θέμα της στέγασης. Η στέγαση της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της, είναι ένα φλέγον ζήτημα, για το οποίο εδώ και αρκετό καιρό η Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσει μια οριστική λύση. Με την σημερινή συνάντηση στο Δήμο Βόλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει νέα ενημέρωση.

Ευχές ΟΕΒΕΜ στους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Φέτος ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού αλλά οι μαθητές έδωσαν τον αγώνα τους με υπομονή και ωριμότητα.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι η πρώτη δοκιμασία στο νέο στίβο της ζωής. Κλείνοντας τον κύκλο της μαθητικής ζωής, ανοίγετε έναν νέο κύκλο, της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της φοιτητικής ζωής.
Αντιμετωπίστε τις Πανελλήνιες εξετάσεις σαν μια ξεχωριστή εμπειρία με ψυχραιμία, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Οι κόποι σας θα ανταμειφθούν και οι στόχοι σας θα πραγματοποιηθούν. Ανοίγει ένας νέος κύκλος γεμάτος προκλήσεις για το μέλλον!
Θερμές ευχές επίσης, στις οικογένειες και στους εκπαιδευτικούς που είναι δίπλα στους μαθητές, δίνοντας μαζί τους τον δικό τους αγώνα, στηρίζοντας τους ψυχολογικά και προετοιμαζοντας τους για μια επιτυχημένη συμμετοχή στις Πανελλαδικές!
Καλή επιτυχία σε όλους!

ΟΕΒΕΜ: ΔΩΡΕΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) κάνει πράξη την πρόθεση της για στήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Δομών Υγείας του Νομού Μαγνησίας.

Σε συνέχεια των δράσεων στήριξης των Δομών Υγείας της Μαγνησίας, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε δωρεά, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020,  ένα ψυγείο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας. Το ψυγείο θα χρησιμοποιηθεί για τους υπαλλήλους του Σώματος. Κάθε βοήθεια γι’ αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους προς όφελος των συμπολιτών μας και του φυσικού πλούτου της χώρας μας, είναι πολύτιμη και αποτελεί την ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης.

Παρόντες στην παράδοση από την ΟΕΒΕΜ ήταν ο Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, το μέλος Γεώργιος Γκάλιος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου & Περιχώρων Απόστολος Τσούπρος.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας παρόντες ήταν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Πύραρχος Νικόλαος Μητσογιάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Μαγνησίας Απόστολος Κουφογεώργος και οι Πυροσβέστες της 24ωρης Βάρδιας.

Η δράση αυτή ξεκίνησε με την ώθηση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδη, ο οποίος είχε επικοινωνία και ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβσεστών Μαγνησίας Απόστολο Κουφογεώργο, για την άμεση ανάγκη ενός ψυγείου. Ο Πρόεδρος Σεραφείμ Μαουσίδης ενημέρωσε με την σειρά του την Διοίκηση της ΟΕΒΕΜ και ολοκληρώθηκε η δωρεά.

Η ΟΕΒΕΜ βρίσκεται και θα είναι πάντα κοντά στα Σώματα Ασφαλείας, στις Δομές Υγείας, σε κάθε φορέα του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να βοηθάει και να υποστηρίζει τις ανάγκες τους. Η λειτουργία και η δράση της Ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στο Συνδικαλιστικό πλαίσιο, αλλά αγκαλιάζει όλη την κοινωνία.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΜΒ ΜΕ ΟΕΒΕΜ & ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΜΒ ΜΕ ΟΕΒΕΜ &

ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 συνάντηση της ΟΕΒΕΜ και του Συνδέσμου Υδραυλικών Μαγνησίας με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ κ.Γιώργο Τόρη, στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ. Παρόντες εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ήταν ο Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, η Γεν. Γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, το μέλος Γεώργιος Γκάλιος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης. Από τη Διοίκηση του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου & Περιχώρων, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Απόστολος Τσούπρος, ο Γεν. Γραμματέας Μάνθος Κοντάκης, Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Σαμπάνογλου και το μέλος Αθανάσιος Σκούρας.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΜ με το Σύνδεσμο Υδραυλικών λίγες ημέρες πριν. Ο κλάδος των Υδραυλικών αντιμετωπίζει καθημερινά σοβαρά προβλήματα εκτέλεσης υδραυλικών και θερμικών εργασιών από μη αδειούχους πιστοποιημένους υδραυλικούς. Συνεπώς εκτελούνται εργασίες χωρίς ασφάλεια και ενισχύεται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Αυτή η κατάσταση φυσικά, αντιπαρατίθεται με την ισχύουσα νομοθεσία και οι εργασίες μη αδειούχων πιστοποιημένων υδραυλικών δεν φέρουν καμία εγγύηση. Βάσει νόμου μετά την ολοκλήρωση μιας υδραυλικής – θερμικής εργασίας, είναι υποχρεωτική η έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Καλής Εκτέλεσης Εργασιών, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον Αδειούχο Πιστοποιημένο Υδραυλικό.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ.Τόρης Γιώργος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα του κλάδου των Υδραυλικών και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η εκτέλεση υδραυλικών και θερμικών έργων από μη αδειούχους υδραυλικούς. Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΜΒ θα κινηθούν με κάθε νομιμότητα και θα είναι στο πλευρό του Συνδέσμου και των Μελών του.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργο Τόρη, για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα συνάντησης από κοινού με το Σύνδεσμο των Θερμικών Υδραυλικών Βόλου. Επίσης, επισημαίνει: «Είναι συχνό το φαινόμενο εκτέλεσης εργασιών στους τεχνικούς κλάδους από μη Αδειούχους Πιστοποιημένους Επαγγελματίες. Η συνεργασία όμως με μη αδειούχους εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια μας. Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να ζητούν την επαγγελματική άδεια των Υδραυλικών, των Ηλεκτρολόγων, των Ψυκτικών. Τα Σωματεία στο Νομό μας αναρτούν καθημερινά λίστες με τα μέλη τους στον Τοπικό Τύπο. Παρακολουθήστε και μείνετε ασφαλείς. Μην επιτρέπεται στην κρίση που διανύουμε να βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Η ΟΕΒΕΜ είναι πάντα δίπλα στα Σωματεία Μέλη της και στους Επιχειρηματίες του Νόμου, και θα εργάζεται πάντα για το καλό όλης της κοινωνίας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΕΒΕΜ ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας συνεχίζοντας τις συσκέψεις και τις επαφές με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της, συζητώντας αναλυτικά τα θέματα και τα ζητήματα κάθε κλάδου, πραγματοποίησε συνάντηση τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 με το Σύνδεσμο Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών Βόλου & Περιχώρων στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, η Γεν. Γραμματέας Δωροθέα Καναβιτσά, ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Πλουμιστός, ο Ταμίας Ιωάννης Φόβος, ο Έφορος Αθανάσιος Μόσχος  και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας και του Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Υδραυλικών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Απόστολος Τσούπρος, ο Γεν. Γραμματέας Μάνθος Κοντάκης, Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Σαμπάνογλου και το μέλος Αθανάσιος Σκούρας.

Διαπιστώθηκε ότι παρατηρείται σημαντικό «κενό» σε αρκετά σημεία της Μαγνησίας, όπου οι καταναλωτές δυσκολεύονται να βρουν επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους υδραυλικούς. Ο κλάδος των υδραυλικών όπως και άλλων τεχνικών επαγγελμάτων αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μη αδειούχων πιστοποιημένων υδραυλικών. Είναι αρκετοί εκείνοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασίες χωρίς να έχουν την απαιτούμενη άδεια και πιστοποίηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι αδειούχοι πιστοποιημένοι υδραυλικοί οφείλουν να εκδίδουν Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης Εργασιών, μετά την ολοκλήρωση ενός έργου. Οι Υπηρεσίες και οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητούν την επίδειξη της επαγγελματικής άδειας αλλά και την Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης Εργασιών, ώστε να είναι κατοχυρωμένοι, ότι οι εργασίες έχουν γίνει με ασφάλεια.

Σημαντικό και δύσκολο επίσης πρόβλημα είναι και αυτό της εκπαίδευσης. Είτε προς το κομμάτι της επαγγελματικής ανέλιξης, είτε αυτό της συνεχούς εξέλιξης του κλάδου. Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και του Συνδέσμου και της Ομοσπονδία ότι η εκπαίδευση και η συνεχής κατάρτιση των συναδέλφων αποτελούν ζητούμενο για το κλάδο, καθώς είναι βασικοί παράγοντες στην προστιθέμενη αξία και στη συνεχή άνοδό του.

Η ΟΕΒΕΜ από την πλευρά της άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των Υδραυλικών και συναποφασίστηκε ότι για τον τομέα τους θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, προκειμένου να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Ταυτόχρονα θα οριστεί συνάντηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τους ίδιους λόγους. Τέλος, η ΟΕΒΕΜ θα αποστείλει έγγραφο στη ΓΣΕΒΕΕ προκειμένου να υποστηριχθεί το κομμάτι των τεχνικών επαγγελμάτων (κάτι που έχει αναδείξει πολύ έντονα η ΓΣΕΒΕΕ τα τελευταία χρόνια) με παράλληλη ενδυνάμωση των σεμιναρίων.

Σε κάθε περίπτωση και κλείνοντας, καλούμε τους καταναλωτές και τις υπηρεσίες να επιλέγουν τους Επαγγελματίες Υδραυλικούς της περιοχής μας, που είναι πιστοποιημένοι, έχουν γνώση και εμπειρία. Ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές θα πρέπει κάθε εργασία να χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό, ασφάλεια, εγγύηση εργασιών και όχι προχειρότητα.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ;

Με μεγάλη έκπληξη η ΟΕΒΕΜ έλαβε σήμερα από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν.Μαγνησίας μία επιστολή με την οποία οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων γνωστοποιούν πως δεν γνωρίζουν ακριβώς πότε θα ανοίξουν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα πρωτόκολλα υγείας.

Επισημαίνουμε με κάθε ένταση και κάθε τόνο ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που απασχολούν δεκάδες εργαζομένους, δεν είναι πολίτες Β’ Κατηγορίας.

Επισημαίνουμε  ότι δεν μπορεί να εμπαίζονται επιχειρηματίες λίγες μέρες πριν ανοίξουν χωρίς να γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία του ανοίγματος.

Επισημαίνουμε ότι δεν μπορούν να στιγματίζονται, διότι το κομμάτι του τουρισμού είναι ένα και ενιαίο και δεν χωρίζεται σε δυνατούς – πλουσίους και αδύναμους – φτωχούς. Δεν μπορεί οι πολιτικές που ακολουθείτε να χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και από τη στιγμή που τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης διάρκειας θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

Για δική σας ενημέρωση σας πληροφορούμε ότι υπάρχουν ήδη κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς λίγα 24ωρα πριν γνωρίζαμε ότι θα ανοίξουμε 1η Ιουνίου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για λόγους ισότητας, ισονομίας και όχι αυτοματισμού (πλούσιοι – φτωχοί) ζητούμε την άμεση έναρξη μας από την 1η Ιουνίου με απόφαση η οποία θα ληφθεί «χθες»!

Την ίδια στιγμή και στα πλαίσια ενός άτυπου αθέμιτου ανταγωνισμού ενοικιάζονται αρκετοί χώροι βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι οποίοι λειτουργούν χωρίς πρωτόκολλα υγείας και χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Αυτά γιατί παραμένουν ανοιχτά;

Αν δεν πράξετε εγκαίρως, τότε διαγράφετε έναν πολύ παραγωγικό κλάδο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, καίτοι είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε όποιο πρωτόκολλο μας ζητηθεί. Οι αποφάσεις είναι δικές σας και είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι! Για το συγκεκριμένο κλάδο δεν χωρά καμία μα καμία δικαιολογία!

 

«ΟΕΒΕΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» 20.000 ΓΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, η τρίτη δράση στήριξης των Δομών Υγείας του Νομού μας από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) και τον λογαριασμό ειδικού σκοπού ΟΕΒΕΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 20.000 γάντια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Στην παράδοση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΟΕΒΕΜ ο Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λαλίτσας, το Μέλος Γεώργιος Γκάλιος, ο Πρόεδρος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Σεραφείμ Μαουσίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας Νικόλαος Δεληγιάννης.

Εκ μέρους του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου στην παραλαβή των υλικών, παρόντες ήταν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κος Ντόκος Ιωάννης, ο Διευθυντής του Ορθοπεδικού Τμήματος κος Μουλάς Γεώργιος, ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κος Καραμέτος Ηλίας και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Χαρανά Αικατερίνη.

Ο Διευθυντής του Ορθοπεδικού Τμήματος κος Μουλάς Γεώργιος μιλώντας εκ μέρους του Νοσοκομείου ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την σημαντική βοήθεια που προσέφερε όλο αυτό το διάστημα, βοηθώντας και αυτή με τις δυνάμεις της το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει το νοσοκομείο μας. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Η προσφορά της Ομοσπονδίας ήρθε την κατάλληλη στιγμή για το Ίδρυμα και σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση βρίσκεται αφενός σε ύφεση αφετέρου θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση». Κάλεσε δε και άλλους φορείς να μιμηθούν το παράδειγμα της ΟΕΒΕΜ.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας δήλωσε: «Η ΟΕΒΕΜ ξεπέρασε τις δυνατότητές της υποστηρίζοντας τις δομές υγείας του Νομού Μαγνησίας, την Κεντρική Δομή του Αχιλλοπούλειου αλλά και τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας Αργαλαστής και Αλμυρού. Ο λογαριασμός που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό σήμερα ολοκληρώνει τις δράσεις υποστήριξης των δομών υγείας ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού, αλλά δεν κλείνει οριστικά, θα παραμείνει ανοιχτός για την υποστήριξη των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων του Νομού μας. Οι επιχειρηματίες απέδειξαν έμπρακτα ότι δεν βαδίζουν μόνο με γνώμονα την συνδικαλιστική έννοια, αλλά ταυτόχρονα δρουν άμεσα για τους συνανθρώπους τους, και το σύνολο της κοινωνίας. Πρέπει να τονίσουμε, πως η προσπάθεια των Πρωτοβάθμιων Σωματείων ήταν πραγματικά συγκινητική και άξια συγχαρητηρίων, που μολονότι οι επιχειρήσεις ήταν κλειστές και  η κυκλοφορία περιορισμένη, συνεννοήθηκαν άμεσα και έγκαιρα με τα μέλη τους για την ενίσχυση του λογαριασμού. Η ΟΕΒΕΜ θα βρίσκεται πάντα σε αυτή την κατεύθυνση, μία κατεύθυνση που φυσικά στηρίζει και η ΓΣΕΒΕΕ, την ενίσχυση του Κεντρικού Συστήματος Υγείας. Υπάρχουν ατέλειες αλλά δεν παύει να είναι ένας πυλώνας στήριξης για φτωχούς και πλουσίους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν αυτή τη σειρά δράσεων και ελπίζουμε να μην υπάρξουν αντίστοιχες καταστάσεις πανδημίας και οικονομικής αναταραχής στο μέλλον. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους επαγγελματίες οι οποίοι συνεισέφεραν ατομικά, αλλά και την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας η οποία συνεισέφερε και αυτή με ένα σημαντικό ποσό και την ευχαριστούμε θερμά».