Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων

Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο οι μαθητές μπαίνουν στη διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων.
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και την Ευρώπη και οφείλουμε να ενισχύσουμε την εκπαίδευση με στόχο την εμπέδωση ενός σταθερού πλαισίου αρχών και αξιών, όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μία πρώτη δοκιμασία που ο άνθρωπος καλείται να διαχειριστεί στην πορεία προς την ενηλικίωση και ευχόμαστε όλα τα παιδιά να πετύχουν. Αν κάποιοι δεν τα καταφέρουν, δεν πρέπει να απογοητευτούν. Υπάρχουν ευκαιρίες στη ζωή. Είναι σημαντικό σε κάθε σταθμό της ζωής σας να έχετε καθαρό μυαλό και πίστη στις δυνατότητές σας.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που είναι καθοδηγητες σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη πορεία αλλά και στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά και προσφέρουν τα πάντα!
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις!

ΔΗΛΩΣΗ ΟΕΒΕΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αφιερωμένη σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Σήμερα, Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων και προβλημάτων, με αποκορύφωμα την ακρίβεια. Οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αγωνιζόμαστε για τη μείωση της ανεργίας. Οι Μικρομεσαίοι, Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Έμποροι, διατηρούν πάντα άρρηκτους δεσμούς με τους Εργαζόμενους και αγωνίζονται μαζί για τους ίδιους και για το σύνολο της κοινωνίας.
Στεκόμαστε ο ένας δίπλας στον άλλον, με κοινούς αγώνες προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα της εποχής και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Η συνοχή και η αλληλοϋποστήριξη Επαγγελματιών και Εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και την εξέλιξη όλων μας.
Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για ένα μέλλον με νέες θέσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για ένα καλύτερο μέλλον με οικονομική σταθερότητα και κοινωνική συνοχή.
*Στιγμιοτυπα από την κατάθεση στεφάνων σήμερα Δευτέρα 1η Μαΐου 2023

ΜΑΘΗΜΑ Α’ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 μάθημα Α’ Βοηθειών με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΜ σε συνεργασία με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων.
Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση βασικής υποστήριξης της Ζωής ΚΑΡΠΑ, χρήση εξωτερικού απινιδωτή και αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν Μέλη των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της Ομοσπονδίας μας.
Ευχαριστούμε θερμά τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για την άψογη συνεργασία και τα Μέλη μας για την συμμετοχή τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΕΒΕΜ & Σ.Ε.ΦΩ.ΒΙ.Μ. ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών  Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας  και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων & Βιντεοληπτών Ν.Μαγνησίας εφιστούν την προσοχή και ζητούν από τους Υποψήφιους Βουλευτές να επιλέγουν και να συνεργάζονται μόνο με Επαγγελματίες Φωτογράφους και Βιντεογράφους, ειδικά ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Σε αυτό πλαίσιο στάλθηκε ανάλογη επιστολή προς τους Υποψηφίους Βουλευτές Μαγνησίας και τις Νομαρχιακές Επιτροπές των Πολιτικών Κομμάτων. Εκφράστηκε η ανησυχία και η αντίθεση σχετικά µε διάφορες τυχόν συνεργασίες παραπαγγελµατιών φωτογράφων & βίντεογράφων με τους υποψηφίους των κομμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη χώρα µας και ειδικότερα στο Νομό Μαγνησίας.

Η προεκλογική περίοδος είναι ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα για τις πολιτικές εκστρατείες, και οι φωτογραφίες και η βιντεοσκόπηση παίζουν ένα ζωτικό ρόλο στον σχηματισμό της κοινής γνώμης. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί παραεπαγγελµατίες φωτογράφοι & βιντεογράφοι εργάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βάζοντας σε κίνδυνο την ποιότητα των εικόνων και την αξιοπιστία των υποψηφίων.

Πιστεύουμε ότι µόνο Επαγγελματίες Φωτογράφοι & Βιντεογράφοι πρέπει να επιτρέπεται να εργάζονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Αυτοί οι φωτογράφοι & βιντεογράφοι έχουν αυστηρή εκπαίδευση και τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αποτυπώσουν υψηλής ποιότητας εικόνες & βίντεο που θα αντιπροσωπεύουν ακριβώς τους υποψηφίους και τις εκστρατείες τους.

Επιπλέον, η επιλογή µόνο Επαγγελματιών Φωτογράφων & Βιντεογράφων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εγγυάται ότι οι εικόνες & τα βίντεο δεν θα τροποποιηθούν µε οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που θα µπορούσε να παραπλανήσει το κοινό και να υπομονεύσει την ακεραιότητα της προεκλογικής διαδικασίας.

Πιστεύουμε πως οι υποψήφιοι βουλευτές οφείλουν να υποστηρίξουν τους νόμιμους επαγγελματίες φωτογράφους & βιντεογράφους, κάτι που θα δείξει και την ανάλογη στάση όσον αφορά την εντοπιότητα και τους παραεπαγγελµατίες. Ο Σ.Ε.ΦΩ.ΒΙ.Μ. θα πράξει τα δέοντα ώστε να αναδείξει τις όποιες ηθικές στάσεις των εκάστοτε υποψηφίων Βουλευτών καθώς και να  καταγγείλει τις τυχόν παράνομες  ενέργειες που πλήττουν τον κλάδο µας.

Θερμή παράκληση προς τους Υποψηφίους Βουλευτές να επιλέγουν επαγγελματίες φωτογράφους  & βιντεογράφους. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλουν στην διασφάλιση ότι οι εικόνες & τα βίντεο θα είναι υψηλής ποιότητας και ότι η προεκλογική περίοδος θα διεξαχθεί με νομιμότητα, διαφάνεια και δικαιοσύνη.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ _2023

EΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ– ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2023

Το KEK της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Παράρτημα Θεσσαλίας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, Κωδικός Πιστοποίησης 1111-1075), δέχεται αιτήσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης εργοδοτών, εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β’ και Γ΄ κατηγορία.

Μετά την επιμόρφωση οι συμμετέχοντες μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους και δεν χρειάζεται να αναθέσουν τα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σε άτομο εκτός επιχείρησης ή να κάνουν σύμβαση με Εξωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης.

Οι ώρες κατάρτισης είναι για:

 • Γ’ κατηγορία επικινδυνότητας 10 ώρες (5 ώρες /ημέρα) κόστος 50€.
 • Β’ κατηγορία επικινδυνότητας 35 ώρες (5 ώρες /ημέρα) κόστος 100€ (καταβάλλεται σε 2 δόσεις)

Δικαιολογητικά τα οποία θα μας αποστείλετε :

 • Αίτηση
 • Προσωποποιημένη πληροφόρηση μητρώου επιχείρησης από το taxisnet (ΚΑΔ)
 • Προσωποποιημένη πληροφόρηση νομικών προσώπων επιχείρησης από το taxisnet ή καταστατικό εταιρείας (σε περίπτωση που δεν πρόκειται για ατομική)
 • καταθετήριο

Επισυνάπτεται αίτηση 2023

ΑΙΤΗΣΗ Τ.Α_2023

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΕΒΕΜ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας στηρίζει την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, για διαμαρτυρία και αποχή τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την χωρίς διαβούλευση οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και την γενικότερη κυβερνητική αδιαφορία.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, διανύοντας την υγειονομική κρίση και την ενεργειακή, που έχουν μετατραπεί σε οικονομική κρίση. Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί, ενώ η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη. Η ακρίβεια και οι χαμηλές αποδοχές συρρικνώνουν συνεχώς το διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που επηρεάζει όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων κατά 10% το 2023 δρομολογείται, παρά τα αιτήματα των Συνδικαλιστικών και Λοιπών Οργάνων για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα κρίση ακρίβειας. Στην ήδη δύσκολη κατάσταση για τις μικρές επιχειρήσεις προστίθεται η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Δυστυχώς, οι Αρμόδιοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα υπομνήματα και τις διαμαρτυρίες μας για ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας και δεν προχωρούν στη λήψη μέτρων για την διάσωση των επαγγελματιών. Θα υπάρξει συνέχεια των διαμαρτυριών ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τους υπόλοιπους φορείς.

Παράταση υλοποίησης προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022

Αξιότιμε κ.Διοικητά,

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι,

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση στο πληροφοριακό σύστημα του ΛΑΕΚ η περίοδος υλοποίησης των προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022 ορίζεται με έναρξη την 21η Νοεμβρίου 2022 και λήγει την 20η Δεκεμβρίου 2022.

Με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε την παράταση υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022, έως το τέλος Μαρτίου 2023. Αιτιολογώντας το αίτημά μας σημειώνουμε τα εξής:

 1. Τα προγράμματα ΛΑΕΚ αποτελούν βασική πηγή εσόδων και κύριο παράγοντα βιωσιμότητας των Φορέων Εκπροσώπησης Εργοδοτών της χώρας μας (Σύλλογοι – Σωματεία)
 2. Δεν θα καταφέρουν να καταρτιστούν όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν υποβάλλει αίτηση ενδιαφέροντος:
 • Το χρονικό διάστημα υλοποίησης των προγραμμάτων (περίπου ένας μήνας) είναι αρκετά σύντομο
 • Τα ωράρια εργασίας (πρωί – απόγευμα) και λίγο πριν την εορταστική περίοδο διευρυμένα, περιορίζουν τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες κατάρτισης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω είμαστε βέβαιοι πως κατανοείτε την κατάσταση και τη δυσμενή θέση που βρίσκονται οι ΦΕΕ και πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μη υλοποίησης της πλειοψηφίας των εγκεκριμένων προγραμμάτων.

Σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημά μας και  προχωρήσετε σε παράταση υλοποίησης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2022 έως και τέλη Μαρτίου 2023.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

 

ΛΑΕΚ 1-49 ΕΤΟΥΣ 2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας σε συνέχεια επίσημης ανακοίνωσης του ΟΑΕΔ, ενημερώνει πως έχουν δημοσιευθεί τα αποτελέσματα αξιολόγησης των προτάσεων των δικαιούχων στην ιστοσελίδα του ΛΑΕΚ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 1655/38/01-11-2022 διατύπωση γνώμης της Επιτροπής ΕΛΕΚΠ και την υπ’ αριθμό 5948/38/08-11-2022 απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Η υλοποίηση των εγκεκριμένων προγραμμάτων ξεκινά την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 20η Δεκεμβρίου 2022.

Τα προγράμματα ΛΑΕΚ έχουν αποδείξει πως είναι ένα βασικό εργαλείο κατάρτισης και βελτίωσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, των επιχειρήσεων μελών μας, ανεβάζοντας το επίπεδο υπηρεσιών τους προς τους καταναλωτές.

Η ΟΕΒΕ Μαγνησίας αποφάσισε να συμμετέχει στα νέα προγράμματα ΛΑΕΚ του έτους 2022 με τη μορφή υποστήριξης των σωματείων μελών της. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει τη δημοσιοποίηση του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών των πρωτοβάθμιων φορέων εκπροσώπησης  εργοδοτών και εργαζομένων. Επίσης δεσμεύεται και με την επόπτευση των προγραμμάτων κατάρτισης και τη σύνταξη της «έκθεσης υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49» για μέλη της που θα υλοποιήσουν προγράμματα.

Στους στόχους των ανωτέρω ενεργειών εντάσσεται και η προσέλκυση για συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης, εργαζομένων που δεν συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ΛΑΕΚ(1-49)  αλλά και νεοεισερχομένων  στην αγορά εργασίας. Επιπλέον στόχος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας είναι να παραμείνει εγγυήτρια της συνοχής και της αλληλεγγύης των πρωτοβάθμιων σωματείων της, λειτουργώντας υποστηρικτικά και προς την κατεύθυνση του οφέλους των επιχειρήσεων.

Ωφελούμενοι είναι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 μέχρι 49 άτομα, οι οποίες υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής στον ΕΦΚΑ της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ (0,06%) και δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,06 για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 40 ωρών σε θεματικά αντικείμενα του κάθε κλάδου ή γενικότερα οριζόντια θέματα κατάρτισης(πληροφορική, υγιεινή και ασφάλεια, ποιότητα κ.λ.π.) και θα υλοποιηθούν σε πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού. Οι συμμετέχοντες εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ένα (1) πρόγραμμα, θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα και θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Προγράμματος από Πιστοποιημένο ΚΕΚ.

Καλούμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους να δηλώσουν συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξει στην ιστοσελίδα (http://laek.oaed.gr), ή να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ& ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210-32780)

ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ, πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με την ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β.Σποράδων, τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν.Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος», το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΒΕΕΛΑ). Η Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στην Πλατεία του Αγ.Νικολάου.

Αρχικά τη συγκέντρωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ.Αριστοτέλης Μπασδάνης. Στη συνέχεια έκαναν τοποθετήσεις οι κ.κ. Πρόεδρος ΟΕΒΕΜ κα Δωροθέα Καναβιτσά, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ.Απόστολος Οντόπουλος, Πρόεδρος ΟΕΒΕ Μαγνησίας κ.Κωνσταντίνος Τσουράπας, Πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν.Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Δημήτριος Φιλίππου και Πρόεδρος Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας κ.Στέφανος Τύμπας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών της ΟΕΒΕΜ και αντιπροσωπείες Επαγγελματικών Οργάνων, δηλώνοντας την αγανάκτηση και την δυσαρέσκεια για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την ανεπαρκή στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Στο χώρο της συγκέντρωσης τοποθετήθηκε ένας πίνακας στον οποίο αναρτήθηκαν λογαριασμοί ενέργειας επιχειρήσεων της Μαγνησίας με την ένδειξη «Δεν Εξοφλείται».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι Συνεργαζόμενοι Φορείς επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων της Μαγνησίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης από όλους τους Αρμόδιους.

 

Αιτήματα:

 • Χρηματοδότηση – ρευστότητα
 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας.
 • Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
 • Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 • Θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
 • Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους
 • Αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα, αφαίρεση από το ιδιωτικό χρέος όλων των προστίμων και των τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί, διαγραφή μέρους του κεφαλαίου για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας
 • Επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις των 240 δόσεων.
 • Καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
 • Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από την Εφορία, τον e-ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
 • Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
 • Δυνατότητα νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης.
 • Αναστολή πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
 • Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.
 • Ενεργειακή κρίση και άνοδος του ενεργειακού κόστους
 • Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.
 • Αποσύνδεση της αποζημίωσης των παραγωγών από το κόστος του ακριβότερου προμηθευτή όπως συμβαίνει σήμερα.
 • Ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής. Άμεσα πρέπει να ξεπερασθούν τα εμπόδια που δημιουργεί η απόφαση βίαιης απολιγνιτοποίησης που οδήγησε στην πρόωρη συνταξιοδότηση έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού και στην απόσυρση μηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Επιδότηση και νομοθετική διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας σε ταράτσες μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών ώστε να εξασφαλισθεί τόσο η πράσινη μετάβαση όσο και η πτώση της τιμής του ρεύματος ανά καταναλωτή.
 • Συγκράτηση του ενεργειακού κόστους
 • Φορολογικά ζητήματα
 • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
 • Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους ,στο πλαίσιο της ισονομίας.
 • Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πχ αργυροχρυσοχοΐα – γουναρικά).
 • Περεταίρω μείωση της φορολόγησης.
 • Εργασιακά – ΕΓΣΣΕ
 • Επαναφορά της αποκλειστικής αρμοδιότητας των Κοινωνικών Εταίρων να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Ο αγώνας για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Μαγνησίας συνεχίζεται!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας, η ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β.Σποράδων, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν.Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος» και το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας συμμετέχουν στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, για την στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης.

Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις  έχουν ήδη διανύσει μια σκληρή οικονομική κρίση και μια υγειονομική. Οι αυξήσεις στην ενέργεια και κατ’ επέκταση σε όλους τους τομείς, έχουν φέρει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα, η κατανάλωση και κατ’ επέκταση οι τζίροι έχουν μειωθεί δραματικά και οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται. Ήδη μετράμε λουκέτα.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε επαρκή σχεδιασμό και λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων –  ελεύθερων επαγγελματιών. Τα βασικά μας αιτήματα για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων: 

Χρηματοδότηση – ρευστότητα

 • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας. Η δέσμευση του λογαριασμού αποτελεί εμπόδιο της ρευστότητας και της κάλυψης των υποχρεώσεων μιας επιχείρησης.
 • Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Ένα τέτοιο μέτρο θα βοηθήσει ουσιαστικά τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που στην πλειοψηφία είναι «εκτός» χρηματοπιστωτικού συστήματος.
 • Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 • Θέσπιση ειδικού προγράμματος επιχορηγήσεων & χαμηλότοκων δανείων, ειδικά προσανατολισμένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι πραγματική ανάγκη η σύνταξη όρων και προϋποθέσεων σύμφωνα με τις ανάγκες και την ρεαλιστική κατάσταση που βρίσκονται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
 • Ουσιαστική συμμετοχή των ΜΜΕ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους

 • Αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα, αφαίρεση από το ιδιωτικό χρέος όλων των προστίμων και των τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί, διαγραφή μέρους του κεφαλαίου για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας
 • Επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις των 240 δόσεων.
 • Καθιέρωση μίας λειτουργικής πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές, τόσο προς την Εφορία όσο και στα Ασφαλιστικά ταμεία.
 • Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από την Εφορία, τον e-ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
 • Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
 • Δυνατότητα νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης.
 • Αναστολή πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
 • Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης σημαίνει κλείσιμο της επιχείρησης.

 

Ενεργειακή κρίση και άνοδος του ενεργειακού κόστους

 • Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.
 • Αποσύνδεση της αποζημίωσης των παραγωγών από το κόστος του ακριβότερου προμηθευτή όπως συμβαίνει σήμερα.
 • Ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής. Άμεσα πρέπει να ξεπερασθούν τα εμπόδια που δημιουργεί η απόφαση βίαιης απολιγνιτοποίησης που οδήγησε στην πρόωρη συνταξιοδότηση έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού και στην απόσυρση μηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Επιδότηση και νομοθετική διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας σε ταράτσες μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών ώστε να εξασφαλισθεί τόσο η πράσινη μετάβαση όσο και η πτώση της τιμής του ρεύματος ανά καταναλωτή.
 • Συγκράτηση του ενεργειακού κόστους

 

Φορολογικά ζητήματα

 • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
 • Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους ,στο πλαίσιο της ισονομίας.
 • Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας (πχ αργυροχρυσοχοΐα – γουναρικά).
 • Περεταίρω μείωση της φορολόγησης.

 

Εργασιακά – ΕΓΣΣΕ

 • Επαναφορά της αποκλειστικής αρμοδιότητας των Κοινωνικών Εταίρων να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

 

            Καλούμε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους της Μαγνησίας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους Συναδέλφους μας και για όσους έχουν κλείσει. Προβάλλουμε τη δυσαρέσκειά μας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για την ανεπαρκή στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

 

Εκ μέρους των

Διοικητικών Συμβουλίων

 1. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Καναβιτσά Δωροθεά

 1. ΟΕΒΕ Μαγνησίας & Β.Σποράδων

Πρόεδρος Τσουράπας Κωνσταντίνος

 1. Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Πρόεδρος Οντόπουλος Απόστολος

 1. Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν.Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος»

Πρόεδρος Φιλίππου Δημήτριος

 1. Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν.Μαγνησίας

Πρόεδρος Τύμπας Στέφανος