Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ κα. Φώφη Γεννηματά

Στα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου συνάντηση των Διοικήσεων των κοινωνικών εταίρων με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα. Φώφη Γεννηματά, με σκοπό να παρουσιαστούν οι θέσεις των φορέων εν όψει της ΔΕΘ και της προώθησης του προγράμματος «σχέδιο Ελλάδα» που εκπόνησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς παρουσίασε τα πορίσματα της πρόσφατης εξαμηνιαίας έρευνας οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ανέλυσε τους στρατηγικούς τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιάσει το επόμενο διάστημα η ασκούμενη οικονομική πολιτική:

  1. επίλυση του γόρδιου δεσμού της υπερχρέωσης και αποτελεσματική εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού διαχείρισης ιδιωτικού χρέους,
  2. μείωση της υπέρμετρης φορολόγησης και ασφαλιστικής επιβάρυνσης,
  3. προώθηση σύγχρονων θεσμών  χρηματοδότησης και  εργαλείων για τη βελτίωση της ρευστότητας και τη συμμετοχή των μικρομεσαίων στο μέρισμα ανάπτυξης (αναπτυξιακή τράπεζα, μικροχρηματοδοτήσεις, συνεργατικά σχήματα),
  4. επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και θεσμοθέτηση ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού,

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κάλεσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και την Πρόεδρο κα. Γεννηματά να στηρίξει τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ που εκπροσωπεί το 99,6% των επιχειρήσεων στη χώρα τόσο στο σκέλος της διαμόρφωσης μιας μεσομακροπρόθεσμης στρατηγικής για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όσο και στο σκέλος των ειδικών πολιτικών που αφορούν την υποστήριξη της εγχώριας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.