ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ

Η Ένωση Εμπόρων και Βιοτεχνών Αλμυρού σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ενημερωτική ημερίδα όσον αφορά το “Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων”, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αλμυρού, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Στην εκδήλωση κεντρικός ομιλητής και παρουσιαστής ήταν ο κος Φλιτρής Ιωάννης (Ενεργειακός Φυσικός, Ερευνητής –Μελετητής), ο οποίος παρουσίασε την διαδικασία εγγραφής των επιχειρήσεων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και ανέλυσε το διαθέσιμο εγχειρίδιο του Μητρώου.

Αναλύθηκε ο όρος «απόβλητο», παρουσιάστηκε η σχετική Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ). Η νομοθεσία ισχύει από το 2012 και η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσες επιχειρήσεις υπόκεινται στις σχετικές ΚΥΑ. Για την εγγραφή των επιχειρήσεων δόθηκε παράταση έως 30 Μαρτίου 2017, κατόπιν ενεργειών της ΓΣΕΒΕΕ και απόφασης του Υπουργείου.

Η διαδικασία αποκωδικοποιήθηκε και επεξηγήθηκε με μια σειρά παραδειγμάτων και κατόπιν απαντήσεων που δόθηκαν στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Για περαιτέρω διευκρινήσεις θα τεθούν ερωτήματα στο Υπουργείο και θα δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων και Βιοτεχνών Αλμυρού κος Πανταζώνας Κωνσταντίνος καθώς και άλλα μέλη της Ένωσης, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος κος Τσιάμης Γεώργιος. Επίσης, παρευρέθηκαν από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας ο Πρόεδρος κος Πλαστάρας Τρύφων, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κος Λαλίτσας Ευάγγελος, ο Ταμίας κος Πιλάτος Αχιλλέας, μέλος του ΔΣ κος Γκάλιος Γεώργιος  καθώς και ο Αντιρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν.Μαγνησίας κος Πελεκούδας Κωνσταντίνος.

Θερμές ευχαριστίες στον κ.Φλιτρή Ιωάννη για την επιτυχή παρουσίαση και ανάλυση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας για την άψογη συνεργασία και την προθυμία διοργάνωσης της ενημερωτικής ημερίδας.

17355150_10211026012637895_920830634_n