Προς το Υπουργείο Οικονομικών

ΒΟΛΟΣ, 14/03/2011
ΑΡ. ΠΡΩΤ: 463

ΠΡΟΣ το Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργό κ. Κουσελά Δημήτριο

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Σε αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας, η Ο.Π.Κ.Ε. σας ενημερώνει ότι το σύνολο του κλάδου μας είναι 46.000 σημεία πώλησης, περίπτερα – καπνοπωλεία. Τα δε πρατήρια χονδρικής πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων στις 4 πόλεις, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, είναι 133 πρατήρια. Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι Εταιρείες και οι Καπνοβιομηχανίες έχουν αντιπροσώπους. Τα τέλη του 2009 πριν την πρώτη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης τα ποσοστά προ φόρων ήταν το 60,4% της Καπνοβιομηχανίας 31,3% στους Περιπτερούχους και το 8,3% στην χονδρική πώληση. Με το σχέδιο Νόμου «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» και το άρθρο 47 παρ. 6 γίνεται αποκατάσταση της μεγάλης αδικίας που έχει υποστεί ο κλάδος των Περιπτερούχων – Καπνοπωλών και που μέχρι σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 2000 συνάδελφοι τις επιχειρήσεις τους, καθώς και αρκετοί παρατείνουν την λειτουργία τους ευελπιστώντας σε σας ότι θα τους στηρίξετε.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, εμείς στηρίζουμε το Σχέδιο Νόμου και σας ζητούμε να μην το περιορίσετε μέχρι το τέλος του 2011 όπως αναφέρεστε στις τελευταίες αλλαγές που κάνατε, διότι όλοι οι Συνάδελφοι μας προσπαθούν καθημερινά από 16 έως 24 ώρες να στηρίξουν την μεγάλη οικονομική προσπάθεια του Υπουργείου σας μαζεύοντας και αποδίδοντας τους Ειδικούς Φόρους κατανάλωσης. Καταλαβαίνει κάνεις ότι η αγωνία όλων μας είναι κατά πόσο θα μπορέσουμε να παραμείνουμε στην δουλεία και να μην μείνουμε άνεργοι. Καθημερινά σε όλη την Επικράτεια ζούμε το μεγάλο εφιάλτη της φτώχειας.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος και οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις : η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Νομού Αττικής, ο Σύνδεσμος Περιπτερούχων Πειραιώς, Σερρών, Ξάνθης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Δράμα, Κομοτηνής, Διδυμότειχο, Φερών, Θάσου, Κοζάνης, Αγ. Νικολάου Κρήτης, Χαλκίδας, Λειβαδιάς, Ελευσίνας, Μαγνησίας, Λαρίσης, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Βορείων Σποράδων, Κατερίνης, Ιθάκης, Λαμίας, Καστοριάς, Πύργου Ηλείας, Θήβας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Σπάρτης, Αμαλιάδας, Ρόδου, Βέροιας, Αργολίδας, Κιάτου Κορινθίας, Μεγαλόπολης Τρίπολης, Πρέβεζας, Άρτας, Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Πάτρας, Μεσόγειων, Λαυρίου, Μεγάρων, Ωρωπού, Λουτρακίου Κορίνθου, Τρίπολης, Λευκάδος, Ζακύνθου, Ορεστιάδας, Χίου, Σάμου, Κω, στηρίζουμε την προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου, ώστε να παραμείνει ο κλάδος μας ζωντανός.

Ο Πρόεδρος: Κων/νος Δ. Κόγιας
Ο Γεν. Γραμματέας: Βασίλειος Γκουβίνας