ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Κ.Ε.)
Κουταρέλια 74, 1ος Όροφος, Βόλος

ΒΟΛΟΣ 27/2/2011

ΑΡ. ΠΡΩΤ: 449

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΟΥΣΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

Ενημερωθήκαμε ότι με το σχέδιο Νόμου «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» στο άρθρο 47 παρ 6 με την προτεινόμενη ρύθμιση καθορίζεται κατώτατο όριο προμήθειας των έμπορων χονδρικής και λιανικής πώλησης, των καπνοβιομηχανικών προϊόντων σε 8,3% και 31,3% αντίστοιχα στη λιανική τιμή προ φόρων.

Η διάταξη αυτή ισχύει από 1-1-2011. Εμείς αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Συμφωνούμε ότι η πρόταση του Υπουργείου να υπάρξει θεσμοθέτηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση διότι εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές προκειμένου να μην μείνουμε άνεργοι. Οι Ενώσεις και τα Σωματεία που συντάσσονται και συμφωνούν με την πρόταση σας είναι : η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Νόμου Αττικής, ο Σύνδεσμος Περιπτερούχων Πειραιώς, Σερρών, Ξάνθης, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Δράμα, Κομοτηνής, Διδυμότειχο, Φερών, Θάσου, Κοζάνης, Αγ. Νικολάου Κρήτης, Χαλκίδας, Λειβαδιάς, Ελευσίνας, Μαγνησίας, Λαρίσης, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Βορείων Σποράδων, Κατερίνης, Ιθάκης, Λαμίας, Καστοριάς, Πύργου Ηλείας, Θήβας, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Σπάρτης, Αμαλιάδας, Ρόδου, Βέροιας, Αργολίδας, Κιάτου Κορινθίας, Μεγαλόπολης Τρίπολης, Πρέβεζας, Άρτας, Μυτιλήνη, Αγρίνιο, Πάτρας, Μεσόγειων, Λαυρίου, Μεγάρων, Ωρωπού, Λουτρακίου Κορίνθου, Τρίπολης, Λευκάδος Ζακύνθου, Ορεστιάδας, Χίου, Σάμου, Κω.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι μέχρι σήμερα σε όλη την επικράτεια έχουν κλείσει 1900 περίπτερα, επίσης σας αναφέρουμε ότι πολλοί συνάδελφοί μας παρατείνουν την λειτουργία τους ευελπιστώντας σε σας ότι θα τους στηρίξετε. Σας ενημερώνουμε ότι το σύνολο του κλάδου είναι 46.000. Το 50% έως 60% των συναδέλφων μας έχουνε ετήσιο τζίρο 150.000 ευρώ. Το 30% των συναδέλφων μας είναι κάτω από 100.000 ευρώ και μόνο το 10% των συναδέλφων μας έχουν μια μικρή βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις τους και αυτό στις μεγάλες αστικές πόλεις. Ο κύριος όγκος του συνολικού μας τζίρου (90%) είναι τα καπνικά προϊόντα. Καταλαβαίνει κανείς ότι η όποια απόφασή σας θα έχει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση των περιπτερούχων-καπνοπωλών, αλλά θα προτιμούσαμε μια δικαιότερη κατανομή ως προς το ποσοστό της καπνοβιομηχανίας και των περιπτερούχων-καπνοπωλών, ώστε ο κλάδος μας να μπορέσει να έχει μια μικρή ελπίδα βιωσιμότητας.

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος και οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις Στηρίζουν την προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου σας ώστε να παραμείνει ο κλάδο μας ζωντανός.

Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΟΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΟΥΒΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ